Tilgængelighedserklæring

Danske Regioner forpligter sig til at gøre webstedet https://kvalitetsteams.dk/ tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://kvalitetsteams.dk/?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Danske Regioner, hvis du oplever, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://kvalitetsteams.dk/

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har anvendt anden metode.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Vi har anvendt anden metode

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikke-tilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikke-tilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikke-tilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

Intet at angive

Uforholdsmæssig stor byrde

 • PDF-filer
  Danske Regioner producerer og udgiver en større mængde PDF-filer. PDF-filer på regioner.dk og vores subsites udgivet efter den 23. august 2018 vil i intervaller få tilføjet et bestillingsmærke, der giver brugeren mulighed for at bestille en tilgængelig version af PDF-filen. Bliver brugeren mødt af en PDF uden opmærkning, eller oplever brugeren problemer med at bestille en tilgængelig PDF, er vedkommende velkommen til at kontakte regioner@regioner.dk, hvorefter Danske Regioner vil sørge for at levere PDF’en i en tilgængelig version. Danske Regioner har efter lovens ikrafttræden modtaget en bestilling på en tilgængelig PDF. Danske Regioner vurderer på den baggrund at efterspørgslen på tilgængelige PDF-dokumenter er lav. En fuldstændig tilgængeliggørelse af alle PDF’er vil således være forbundet med en uforholdsmæssig stor organisatorisk og økonomisk byrde og kræve mange ressourcer sammenlignet med den forventede efterspørgsel i fremtiden, jf. §3 stk. 2 i tilgængelighedsloven. Danske Regioner vil 2 år fra d.d. igen vurdere, behovet for at foretage en fuldstændig tilgængeliggørelse af vores pdf-dokumenter. Vurderingen vil blive foretaget på baggrund af omfanget af bestillinger.

Ikke omfattet af loven

 • Dokumenter lagt på websitet før 23. september 2018
  Dokumenter lagt på websitet før d. 23. september er ikke gjort tilgængelige medmindre, at de er nødvendige for aktive administrative processer i forbindelse med de opgaver, som det offentlige organ varetager.

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Danske Regioner arbejder løbende for at overholde standarderne for webtilgængelighed (WCAG 2.1). Vi anvender analyseværktøjer, der skal skabe overblik over og vurdere webtilgængelighed på kvalitetsteams.dk. Vi ønsker at sikre digital tilgængelighed for alle vores brugere samt sikre at funktionalitet og formidling på vores hjemmeside imødekommer behov og forudsætninger. Selvom vi gør vores bedste for at hindre det, kan det ikke udelukkes, at der opstår problemer med tilgængelighed for enkelte dokumenter. Kontakt os derfor venligst, hvis du oplever et problem.

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen på mail webtilsyn@digst.dk eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.