Tilgængelighedserklæring

Københavns Universitet forpligter sig til at gøre webstedet https://www.ku.dk/ tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://www.ku.dk/?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Københavns Universitet, hvis du oplever, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://www.ku.dk/

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har selv evalueret webstedet.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Automatiseret test via Siteimproves Accessibility-modul, samt manuel vurdering af øvrige elementer, der kræver dette.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikke-tilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikke-tilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikke-tilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • PDF'er
  KU har PDF'er forskellige steder på domænet, som endnu ikke overholder tilgængelighedskravene, men som forventes at være klar pr. 1.7.2022.
 • Zoom
  Ved mindre skærmstørrelser og 200% zoom er billede og tekst afskåret på nyhedsbokse i højre side af skærmen. Tekst på artikler i slidere "fades ud" ved zoom.
 • Værktøj til brugerfeedback
  På en del af KU's sider anvendes et værktøj til brugerfeedback, hvor man kan vælge en smiley og evt. skrive en uddybende kommentarer. Løsningen er p.t. ikke tilgængelig. Det har ikke været realistisk at tilvejebringe et tilgængeligt alternativ.
 • Chatbot
  På KU's studiesider om universitetets uddannelser er der en chatbot, som ikke er fuldt tilgængelig. Det har ikke været realistisk at tilvejebringe et tilgængeligt alternativ.
 • Datovælger kalender
  Datovælgeren på kalendere er ikke tilstrækkelig tilgængelig med navigation via tastatur. Det har ikke været realistisk at tilvejebringe et tilgængeligt alternativ.
 • Tabel med ledige stillinger har ikke angivet engelsk sprog på de stillinger, der har en engelsk beskrivelse.
  Tabel med ledige stillinger har ikke angivet engelsk sprog på de stillinger, der har en engelsk beskrivelse. https://jobportal.ku.dk/videnskabelige-stillinger/
 • Tidsbestilling
  Ved tidsbestilling hos fx Tandlægeskolen og Dyrehospitalet er selvbetjeningsløsningerne ikke fuldt tilgængelige. Det har ikke været realistisk at tilvejebringe tilgængelige alternativer.
 • Optagelse
  Ved søg om optagelse som studerende på Københavns Universitet er selvbetjeningsløsningen ikke fuldt tilgængelig. Det har ikke været realistisk at tilvejebringe et tilgængeligt alternativ.
 • Tilmelding
  Ved tilmelding til arrangementer på KU er selvbetjeningsløsningerne ikke fuldt tilgængelige. Det har ikke været realistisk at tilvejebringe tilgængelige alternativer.
 • Præsentation af forskere
  Indhold på forskning.ku.dk/soeg, hvor man kan finde præsentationer af alle KU's forskere, er ikke fuldt tilgængeligt. Det har ikke været realistisk at tilvejebringe tilgængelige alternativer.

Uforholdsmæssig stor byrde

 • Nyheder og arrangementer fra før 2018
  Det vurderes, at nyheder og arrangementer fra før 2018 generelt har lille relevans. KU vurderer det som værende en uforholdsmæssig stor byrde at gøre indholdet tilgængeligt sidernes besøgstal taget i betragtning.
 • Samlinger af bachelorprojekter, specialer, ph.d.-afhandlinger og videnskabeligt materiale
  KU har en række samlinger af bachelorprojekter, specialer, ph.d.-afhandlinger og videnskabeligt materiale liggende på domænet, som KU vurderer ikke er til den brede offentlighed men til en snæver målgruppe. Se en liste på https://webguide.ku.dk/retningslinjer-og-info/tilgaengelighed/was/

Ikke omfattet af loven

 • Dokumenter lagt på ku.dk før 23. september 2018
  Dokumenter lagt på websitet før 23. september 2018 er ikke gjort tilgængelige medmindre de er vurderet som værende væsentlige for administrative processer.
 • Videoer og lydfiler uploadet før 23. september 2020
  Videoer og lydfiler fra før 23. september 2020 er ikke gjort tilgængelige.
 • Arkiver
  KU har en række sites, der kan kvalificeres som arkiver, og som hverken er opdateret eller redigeret efter den 23. september 2019. Se en liste på https://webguide.ku.dk/retningslinjer-og-info/tilgaengelighed/was/
 • Kulturhistoriske samlinger
  KU har en række sites, der kan kvalificeres som kulturhistoriske samlinger, som ikke kan gøres tilgængelige. Se en liste på https://webguide.ku.dk/retningslinjer-og-info/tilgaengelighed/was/

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

KU gør fortsat en stor indsats for at sørge for tilgængeligt indhold, via både teknisk og administrativ understøttelse. KU sikrer fremadrettet en fælles governance på tilgængelighedsarbejdet.

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen på mail webtilsyn@digst.dk eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.