Tilgængelighedserklæring

Kolding kommune forpligter sig til at gøre webstedet https://www.kolding.dk tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikketilgængeligt indhold på https://www.kolding.dk?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Kolding kommune, hvis du oplever, at der er ikketilgængeligt indhold på https://www.kolding.dk

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vurdering er foretaget af ekstern part.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Leverandøren af det benyttede CMS undersøger og tilretter løbende med henblik på at websitet skal overholde tilgængelighedskravene. Vi har desuden haft en ekstern specialistvirksomhed til teste udvalgte sider i dybden. De fejl, som blev fundet, er vi gang med at rette (juni 2021).

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikketilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikketilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikketilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Enkelte pdf-dokumenter
  Der kan forekomme problemer med enkelte pdf-dokumenter. Hvis du har behov for hjælp hermed, så kontakt gerne Kolding Kommune via de kanaler der oplyst her på siden.
 • Video og billeder
  Visse videoer og billeder mangler alternativ-tekster og synstolkning/undertekster. Vi arbejder løbende på at forbedre dette indhold.
 • Netbutik
  Der kan forekomme problemer med vores netbutik/webshop. Vi forsøger at komme i dialog med leverandøren, men har vanskeligt ved at trænge igennem.
 • Selvbetjeningsløsninger
  Der kan forekomme problemer med selvbetjeningsløsningerne som typisk er leveret af tredjepart. Hvis du har behov for hjælp hermed, så kontakt gerne Kolding Kommune via de kanaler der oplyst her på siden.
 • Adgang med tegn
  Adgang med tegn-funktionen kan ikke bruges med tastatur. Adgang med tegn-funktionen viser en video hvor nøgleord bliver forklaret med tegnsprog.

Uforholdsmæssig stor byrde

 • Lange og tekniske pdf-dokumenter
  Visse lange og ofte tekniske pdf-dokumenter er ikke tilgængelige. Blandt andet store dokumenter med en smal målgruppe og bilag til politiske udvalgs møder fra tidligere år. Du kan altid henvende dig via de kanaler, der oplyst her på siden, hvis du ønsker materiale gjort tilgængeligt. Så finder vi en løsning.
 • Byrådsmøder (video)
  Videooptagelserne af byrådets møder er ikke tekstet/synstolket. Du kan dog altid finde skriftlige mødereferater: https://www.kolding.dk/politik/dagsordener-referater/

Ikke omfattet af loven

 • Dokumenter lagt på websitet før 23. september 2018
  Dokumenter lagt på websitet før 23. september 2018 er ikke gjort tilgængelige medmindre de er vurderet som værende væsentlige for aktive administrative processer.
 • Videoer fra før 23. september 2020
  Videoer lagt på websitet før 23. september 2020 er ikke gjort tilgængelige.

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Vi foretager løbende overvågning af hjemmesidens tilgængelighed med henblik på at rette op på eventuelle mangler.

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen gennem henvendelsesformularen eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.