Tilgængelighedserklæring

Køge Gymnasium forpligter sig til at gøre webstedet https://kggym.dk/ tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikketilgængeligt indhold på https://kggym.dk/?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Køge Gymnasium, hvis du oplever, at der er ikketilgængeligt indhold på https://kggym.dk/

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har selv evalueret webstedet, Vurdering er foretaget af ekstern part.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Evalueret i samarbejde med vores eksterne bureau, Signifly.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikketilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikketilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikketilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Video med tekstoverlay og autoplay
  På forsiden er der tekst ovenpå baggrundsvideo. Teksten er til gengæld meget tydelig, og vi vurderer, at den er læsbar. Videoen kører med autoplay. Denne baggrundsvideo figurerer, da den er vigtig for Køge Gymnasiums brand feeling og showcase. Vi er opmærksomme på, at der forekommer tekst i videoen, men denne tekst supplerer ikke væsentlig viden. Der er ingen pauseknap på videoen, da dette ikke er muligt via wordpress tema.
 • Design af siden vha tabeller
  Under studieretninger er teksten delvist organiseret i tabeller som ikke lever op til webtilgængelighedskravene. Som et alternativ er det muligt at kontakte skoleadministrationen for information herom.
 • 3. parts tjenester
  Der forekommer elementer, såsom formularer og videoer, der er leveret af 3. parts tjenester, hvorfor Køge Gymnasium ikke kan sikre tilstrækkelig webtilgængelighed hertil. Dette drejer sig om Cookiebot og Youtube.
 • PDF-dokumenter
  På tværs af sitet forekommer pdf-dokumenter, som ikke nødvendigvis overholder webtilgængelighedskravene. Det ville være en for stor arbejdsbyrde at ændre eksisterende PDF-filer. Vi er derfor opmærksomme på kravene ved fremtidige PDF'er.

Uforholdsmæssig stor byrde

 • Alt tekst på dekorative billeder
  Der forekommer dekorative billeder uden alt text. Temaet tillader ikke empty alt tags, så det er ikke muligt at markere disse billeder som dekorative i Wordpress temaet.
 • Bold tags fremfor Strong tags
  Noget tekst er fremhævet ved bold tag. Dette skyldes, at strong tag ikke er muligt at anvende i WordPress-tema.

Ikke omfattet af loven

Ikke udfyldt

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Vi har netop lanceret nyt site, og vi vil fremadrettet have fokus på, at nye opdateringer og PDF'er til siden vil leve op webtilgængelighed.

Håndhævelse af webtilgængelighedsloven

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du forinden kontakte det offentlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Dette gør du via kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at det offentlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse via henvendelsesformularen.