Tilgængelighedserklæring

KØBENHAVNS KOMMUNE forpligter sig til at gøre webstedet https://kbharkiv.dk/#/ tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://kbharkiv.dk/#/?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte KØBENHAVNS KOMMUNE, hvis du oplever, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://kbharkiv.dk/#/

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vurdering er foretaget af ekstern part.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Automatiske test via værktøjet Siteimprove, samt ekstern gennemgang af firmaet Diversa (www.diversa.dk)

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikke-tilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikke-tilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikke-tilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

Ikke udfyldt

Uforholdsmæssig stor byrde

 • PDF-filer om arkivering
  Under menupunktet 'Om arkivering' ligger en række PDF-filer, som ikke er gjort tilgængelige, da vi vurderer det som værende uforholdsmæssig stor byrde, når vi ser på PDF-filernes besøgstal.
 • Kildetasteren
  Gennem værktøjet 'Kildetasteren' kan brugere indtaste teksten fra håndskrevne historiske dokumenter for på den måde at gøre teksten maskinlæsbar. Dette værktøj er ikke gjort tilgængelig for synshandikappede og skærmlæsere, idet vi vurderer det som værende uforholdsmæssig stor byrde, taget i betragtning af at Kildetasterens formål kun kan opfyldes af seende.

Ikke omfattet af loven

 • Kulturhistoriske samlinger
  kbharkiv.dk giver adgang til store samlinger af håndskrevne og frakturskrevne historiske dokumenter, bøger og protokoller under gennem værktøjet 'Kildeviseren' og under menupunkterne 'Kilder på nettet', 'Brug samlingerne' og 'Søg i indtastede kilder'. Disse håndskrevne og frakturskrevne dokumenter er ikke tilgængelige.
 • Tredjeparts indhold
  kbharkiv.dk anvender forskelligt tradjepartsindhold, der ikke er fuldt tilgængeligt. Det drejer sig om systemet bag log ind-funktionen, et diskussionsforum for brugere, en chatfunktion, samt systemet til accept af cookies. Vi har gjort indholdet via disse tjenester så tilgængelig som muligt og venter på at tjenesterne selv løfter de sidste WCAG-kriterier, hvilket flere af dem arbejder på, i følge deres websites.
 • Arkiver
  Kbharkiv.dk indeholder en række arkivversioner af diskussionsfora, der ikke længere benyttes. Disse foraarkiver er ikke tilgængelige. Derudover rummer kbharkiv.dk ældre nyheder tilbage til 2012. PDF-filer i dette nyhedsarkiv er ikke gjort tilgængelige.

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Sammen med frivillige brugere indtaster og transskriberer vi håndskrevne tekster for på den måde at gøre teksterne tilgængelige for søgning og læsbare for bl.a. skærmlæsere. Arkivets samlinger er dog så omfattende, at det kun er en lille del, der er mulig at gøre tilgængelig på denne måde.

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen gennem henvendelsesformularen eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.