Tilgængelighedserklæring

Forsvaret og Forsvarsministeriets styrelser forpligter sig til at gøre webstedet https://karriere.forsvaret.dk tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikketilgængeligt indhold på https://karriere.forsvaret.dk?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Forsvaret og Forsvarsministeriets styrelser, hvis du oplever, at der er ikketilgængeligt indhold på https://karriere.forsvaret.dk

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vurdering er foretaget af ekstern part.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikketilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikketilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikketilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Overskrifter
  Bliver ikke brugt på en strukturel, informerende og forholdsmæssig korrekt måde. (WCAG 1.3.1)
 • Funktionelle og Tekniske udfordringer
  Webstedet har en række tekniske tilgængelighedsudfordringer som giver funktionelle problemer. - Manglende påkrævede WAI-ARIA tilstande eller egenskaber (WCAG 4.1.2) - Elementer mangler en beskrivelse (1.3.1, 3.2.2, 4.1.2) og 2 Element-id er ikke entydigt (1.3.1) - 5 ”Aria-labelledby” har forkert (ID)-reference - HTML-tags bruges til at formaterer tekst (1.3.1) - Generiske landemærker er ikke navngivet (1.3.1) - Ugyldig WAI-ARIA-rolle, -tilstand eller –egenskab (4.1.2) - Etiket har ikke forbindelse til et formularkontralelement (1.3.1)
 • PDF'er
  Webstedet har en række PDF dokumenter, som ikke lever op til tilgængelighedsloven.

Uforholdsmæssig stor byrde

Ikke udfyldt

Ikke omfattet af loven

Ikke udfyldt

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

På webstedet anvender vi Siteimprove til at screene for digital tilgængelighed (f.eks. manglende ALT-tags og forkert opmærket HTML). Ydermere gennemgår vi websitet jævnligt for tilgængelighedsproblematikker, som Siteimprove ikke fanger (f.eks. forkert hierarki i h-tags og brug af fed tekst fremfor overskrift. ) Vi arbejder på at få PDF’er webtilgængelige eller minimerer brugen af PDF ved at bygge informationen som HTML på sitet. Vi arbejder ydermere løbende på at få udbedret de tilstedeværende funktioner, som ikke overholder webtilgængelighedsloven.

Håndhævelse af webtilgængelighedsloven

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du forinden kontakte det offentlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Dette gør du via kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at det offentlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse via henvendelsesformularen.