Tilgængelighedserklæring

BRØNDBY KOMMUNE forpligter sig til at gøre webstedet https://www.jacvestegnen.dk/ tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://www.jacvestegnen.dk/?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte BRØNDBY KOMMUNE, hvis du oplever, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://www.jacvestegnen.dk/

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har selv evalueret webstedet, Vurdering er foretaget af ekstern part.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Metoden til vurdere websites tilgængelighed er automatiserede tests både internt og af eksterne partner samt en efterfølgende brugertest

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser:

Ikke-tilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikke-tilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikke-tilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • 1.3.1 Information og relation (A)
  Manglende overskrifter på øverste niveau, indhold der ikke er inkluderet i landmarks samt landmarks der ikke er skelnebare: Sitets CMS har designbegrænsninger, hvilket giver udfordringer ift. 1.3.1. Der kompenseres ved bl.a. at anvende links med overskrifter på øverste niveau. Ved videreudvikling af sitet vil denne problematik være et opmærksomhedspunkt
 • 1.4.1 Anvendelse af farve (A)
  Manglende understregning på links: Links er markeret med blå, hvilket differentierer disse fra anden tekst og på den måde giver visuel opmærksom på links
 • 1.4.3 Kontrast (AA)
  Elementer af designet på hjemmesiden opfylder ikke kontrastkravet mellem baggrundsfarve og skriftfarven: Ifl. den opfølgende rapport (vedhæftet) er dette en målingsfejl og kontrastkravet er derfor overholdt
 • 2.4.4 Formål med links (A)
  Manglende beskrivelser af links: Sitet indeholder links med forskellige destinationer, men samme linktekst. Denne problematik er løst ved visuel at adskille links og derved at illustrere forskellige destinationer.
 • 2.4.7 Synlig fokus (AA)
  Søge-ikon i header mangler highlightning ved tabulering: Sitets CMS har designbegrænsninger, hvilket giver udfordringer ift. 2.4.7. Ved videreudvikling af sitet vil denne problematik være et opmærksomhedspunkt
 • 4.1.2 Navn, rolle, værdi (A)
  WAI-ARIA problematik: På sitet anvendes der gentagelser i kodningen. Dette er en begrænsning i sites CMS og vil derfor, ved videreudvikling, være et opmærksomhedspunkt

Uforholdsmæssig stor byrde

 • 4.1.2 Navn, rolle, værdi (A)
  Manglende standarder ift. skærmoplæsning på 17 PDF-filer:

Ikke omfattet af loven

 • 1.4.5 Alternative tekster til billeder (AA)
  Manglende alternative tekster på billeder: Da sitets billederne er af dekorative karakter (og ikke forklarende) er de alternative tekster ikke omfattet af loven. Ved videreudvikling af sitet er dette dog et opmærksomhedspunkt

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

De emner der ikke opfylder Tilgængelighedsloven vil løbende blive udbedret frem til slutningen af 2022. Det forventes af webstedet lever op til standarderne i starten af 2023.

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen gennem henvendelsesformularen eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.