Tilgængelighedserklæring

DEN DANSKE FOLKEKIRKES MELLEMKIRKELIGE RÅD forpligter sig til at gøre webstedet https://www.interchurch.dk tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikketilgængeligt indhold på https://www.interchurch.dk?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte DEN DANSKE FOLKEKIRKES MELLEMKIRKELIGE RÅD, hvis du oplever, at der er ikketilgængeligt indhold på https://www.interchurch.dk

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har selv evalueret webstedet.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Folkekirkens mellemkirkelige Råd henholder sig til en webtilgængelighedsmanual udarbejdet af Folkekirkens IT. https://folkekirken.zendesk.com/hc/da/articles/360018389400-Redaktionel-guide-til-webtilg%C3%A6ngelighed

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikketilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikketilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikketilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Rapporter
  Enkelte rapporter er skrevet i et format der ikke lever op til webtilgængelighedskrav
 • Enkelte dokumenter og artikler
  Dokumenter lagt på websitet før d. 23. september 2018 er ikke gjort tilgængelige medmindre de er vurderet som værende væsentlige for administrative processer. Desuden lever enkelte artikler, som der ifølge Google Analytics er minimal søgning på, ikke op til webtilgængelighedskravene.
 • Protokoller og regnskaber
  Mødeprotokoller og regnskaber af ældre dato lever ikke fuldt op til webtilgængelighedskravene (på grund af formattering, underskrifter mm.)
 • Links
  Ikke alle link har en sigende tekst. Der findes fx stadig link med teksten Læs mere o.l. Det arbejdes der løbende på at udbedre, og det forventes at blive udbedret af redaktører i løbet af 2021.
 • Billeder
  Der findes ikke en fuldstændig alternativ tekst og billedbeskrivelse for alle billeder på webstedet. Det arbejdes der løbende på at udbedre, og det forventes at problemet bliver i løbet af 2021.

Uforholdsmæssig stor byrde

Ikke udfyldt

Ikke omfattet af loven

 • Dokumenter publiceret før 23. september 2018
  På hjemmesiden findes en del sider og artikler fra før september 2018, og de er ikke omfattet af loven om webtilgængelighed

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Vi er i dialog med Folkekirkens IT og øvrige kommunikationsfolk i folkekirken og hjælper hinanden med at opnå den bedst mulige webtilgængelighed

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen gennem henvendelsesformularen eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.