Tilgængelighedserklæring

KØBENHAVNS KOMMUNE forpligter sig til at gøre webstedet https://www.ibos.dk tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikketilgængeligt indhold på https://www.ibos.dk?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte KØBENHAVNS KOMMUNE, hvis du oplever, at der er ikketilgængeligt indhold på https://www.ibos.dk

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har selv evalueret webstedet.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Automatisk og manuel test

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikketilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikketilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikketilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Podcast
  Der er aktuelt ikke en alternativ måde at tilgå indholdet i IBOS’ podcast. IBOS er i gang med at lave et mediealternativ til lyden, men har du behov for en særlig podcast her og nu, kontakt os og vi prioriterer netop den podcast i listen.
 • Redundant link og tekst
  Vores nuværende CMS-system, Typo3, opbygger navigationen på en måde, der gør, at links er beskrevet med både tekst og link. Det kan opleves som problematisk, men er ikke muligt at ændre. Vi forventer, at fejlen er løst ved implementering af ny hjemmeside i 2021.

Uforholdsmæssig stor byrde

Ikke udfyldt

Ikke omfattet af loven

Ikke udfyldt

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

IBOS er i dag selv udbyder og specialist i digital tilgængelighed, og har derfor et kontinuerligt fokus på at styrke tilgængeligheden på www.ibos.dk, samt i alle vores digitale dokumenter og applikationer. IBOS’ nuværende webløsning er mere end 10 år gammel, og der er forhold ved systemet, der forhindrer www.ibos.dk i at opnå en optimal løsning, fx redundant link og tekst. Der er også forhold som kunne løses bedre, men er en uforholdsmæssig stor byrde at forbedre idet tid og fokus lægges på at udarbejde en ny webløsning. IBOS forventes at overgå til ny forbedret og fuldt ud tilgængelig webløsning inden udgangen 2021. Konkrete tiltag: Podcast: Der er aktuelt ikke en alternativ måde at tilgå dette indhold. Men vi er i proces og der forventes at foreligge et alternativ pr. 31.12.2020. Video: Når IBOS producerer video, er alle videoer med undertekster og vi er opmærksomme på at producere videoer således, at alle vigtige informationer fremgår i den ordinære lyd, via den beskrivende dialog. De få videoer, hvor det ikke er gældende vil der fremadrettet være synstolkning eller bagudrettet foreligge en beskrivelse af det visuelle spor. Filer: Alle filer er gennemgået og tilgængelige, på trods af grundig gennemgang af filer kan det ikke udelukkes, at der på ibos.dk kan optræde filer i PDF eller andet format, der ikke har den nødvendige struktur tilknyttet og som derfor ikke lever op til standarden for tilgængeligt indhold. Hvis du har brug for en fil, der ikke lever op til standarden, så kontakt os venligst. Andet: Trods grundig gennemgang og uddannelse af redaktører i regler for tilgængeligt indhold kan det ikke udelukkes, at der på www.ibos.dk vil kunne forekomme fejl i overskrifter, alternative tekster, kontraster og andet m.m. Men tøv ikke med at gøre os opmærksomme på eventuelle fejl og send os en mail.

Håndhævelse af webtilgængelighedsloven

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du forinden kontakte det offentlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Dette gør du via kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at det offentlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse via henvendelsesformularen.