Tilgængelighedserklæring

Lolland Kommune forpligter sig til at gøre webstedet https://hoejrebylokalarkiv.dk/ tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://hoejrebylokalarkiv.dk/?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Lolland Kommune, hvis du oplever, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://hoejrebylokalarkiv.dk/

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har selv evalueret webstedet.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Vi benytter Monsidos værktøj til at screene indhold og funktioner for webtilgængelighed. Derudover gennemgår vi webstedet manuelt.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikke-tilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikke-tilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikke-tilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Billeder
  Enkelte billeder mangler alternative tekster eller er ikke opmærket som dekorative. Vi retter løbende redaktionelle fejl.
 • Links
  Der mangler en link-tekst på søgefeltet.
 • Information
  Enkelte steder er der brugt formatering af tekst i stedet for overskrifter, eller for at fremhæve information. Vi retter løbende disse redaktionelle fejl.
 • Farve og kontrast
  Alle links på webstedet er kun markeret med farve. Vi arbejder på at finde en løsning. Der findes desuden eksempler på, at kontrasten mellem tekst og baggrund ikke er høj nok. Dette kan have betydning for brugere med nedsat syn.
 • Tastatur
  Enkelte steder fx på forsiden, flytter fokus sig ikke mellem indholdselementerne, når man benytter tastaturet. Det kan derfor være svært at se, hvor man befinder sig.
 • Tekststørrelse
  Enkelte steder er teksten markeret med fed eller kursiv, dette for at fremhæve indholdet. Vi retter løbende disse redaktionelle fejl. Ved brug af zoom er det ikke muligt at tilgå alle niveauer i navigationen og enkelte elementer vises ikke rigtigt på skærmen.
 • PDF-Filer
  PDF-filer markeret med _print i filnavnet samt print i link-teksten er som udgangspunkt ikke webtilgængelige, da de udelukkende er til print. Informationen fra filen vil være tilgængelig via HTML på siden. Har du udfordringer med at tilgå et dokument, så kontakt vores webmaster for yderligere hjælp.

Uforholdsmæssig stor byrde

Intet at angive

Ikke omfattet af loven

 • Video og audio
  Video og audio, der er lagt på websitet før 23. september 2020.

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Vi benytter Monsidos værktøj til at screene indholdet og funktioner for webtilgængelighed. Derudover gennemgår vi webstedet manuelt for at sikre rette beskrivelser af links, titler og alternative tekster. Da det er en fællesløsning indkøbt gennem Sammenslutningen af lokalarkiver, er vi i dialog med leverandøren for at leve op til de fleste krav. Vi arbejder løbende på at informere vores frivillige redaktører om webtilgængelighed for at opnå den størst mulige forståelse for vigtigheden. Hvis der er særlige områder, vi bør koncentrere os om, er du velkommen til at kontakte vores webmaster.

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen på mail webtilsyn@digst.dk eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.