Tilgængelighedserklæring

Himmelev Gymnasium forpligter sig til at gøre webstedet https://himmelev-gymnasium.dk/ tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikketilgængeligt indhold på https://himmelev-gymnasium.dk/?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Himmelev Gymnasium, hvis du oplever, at der er ikketilgængeligt indhold på https://himmelev-gymnasium.dk/

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vurdering er foretaget af ekstern part.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: En kombination af automatiseret test og brugertest

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikketilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikketilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikketilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Forsidebillede med tekst
  Der forekommer tekst på forsidebilledet. Vi har arbejdet med kontrasterne, så teksten er mere læsbar end tidligere, men det er et bevidst designmæssigt valg at bevare udtrykket.
 • Video med tekstoverlay og autoplay
  På himmelife-siden er der tekst ovenpå baggrundsvideo. Teksten er dog meget stor og tydelig, og vi vurderer, at den er læsbar og med god kontrast. Videoen kører med autoplay. Vi planlægger at udskifte videoen med et stillbillede så hurtigt som muligt.
 • Videoer i iframes
  Der forekommer et par embeddede videoer indsat med iframes. Disse er stylet i html, selvom det bør ligge i CSS, men der er ikke teknisk mulighed for at ændre på dette. Videoerne er heller ikke tekstet, da de er hentet fra eksterne ressourcer (youtube)
 • Problemer med links
  Vi er i gang med at rette alle links på siden til, så de overholder de nye krav men er ikke kommet i mål med det hele endnu. De vil løbende blive justeret.
 • Design af siden vha tabeller
  Flere steder på siden er teksten organiseret i tabeller som ikke lever op til webtilgængelighedskravene. Vi er opmærksomme på dette og er i gang med at rette til. Vi er endnu ikke kommet i mål med det hele. De vil løbende blive justeret.
 • Pdf-dokumenter
  Flere steder på sitet - særligt under "Bestyrelse" ligger en række pdf-dokumenter, som ikke nødvendigvis alle overholder webtilgængelighedskravene. Bestyrelsesdokumenter er juridiske dokumenter, som vi ikke kan ændre i af samme grund. Vi er i gang med at gennemgå alle pdf-dokumenter på sitet men er endnu ikke i mål med dem alle.

Uforholdsmæssig stor byrde

 • Søgefunktion
  Søgefunktionen er bygget i et ældre cms-system. Opdatering af søgemotoren på et ældre cms-system er ikke økonomisk bæredygtigt. Vi forventer at lave et helt nyt site inden for de næste par år. Her vil det være muligt at lave en bedre søgefunktion.

Ikke omfattet af loven

Ikke udfyldt

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Der foreligger en handleplan med en prioriteret rækkefølge af de sidste justeringer på sitet. Vi forventer at være i mål ved årsskiftet 2020-21.

Håndhævelse af webtilgængelighedsloven

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du forinden kontakte det offentlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Dette gør du via kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at det offentlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse via henvendelsesformularen.