Tilgængelighedserklæring

Hillerød kommune forpligter sig til at gøre webstedet https://www.Hillerod.dk tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikketilgængeligt indhold på https://www.Hillerod.dk?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Hillerød kommune, hvis du oplever, at der er ikketilgængeligt indhold på https://www.Hillerod.dk

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har selv evalueret webstedet.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Vi har indkøbt analyseredskabet Accessibility Checker fra SiteImprove, som bliver benyttet af kommunens webtilgængelighedskonsulent til løbende rapportering.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikketilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikketilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikketilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • ikke-tilgængelige pdf'er
  Mange af de dokumenter, som kan findes på hjemmesiden er ikke gjort tilgængelige. Der er dog indkøbt hjælpeværktøjer, som der løbende undervises i for at sikre den fremtidige produktion af dokumenter. Derudover er alle kommunens afdelinger i gang med at rydde op i de nuværende dokumenter publiceret efter d 23/9/18. Derudover sørger vi for, at emnet er 100% løst ved publicering af ny hjemmeside platform i foråret 2021
 • Alternative tekster på billeder og billedelinks
  Ikke alle billeder og billedelinks har endnu alternative tekster. Dette er dog noget, som kommunens afdelinger er i gang med at udbedre. Derudover sørger vi for, at emnet er 100% løst ved publicering af ny hjemmeside platform i foråret 2021
 • Utilstrækkelig farvekontrast
  Ikke alle tekster samt link-tekster har den tilstrækkelige kontrast på baggrund samt omkringliggende tekst. Dette sørger vi for er 100% løst ved publicering af ny hjemmeside platform i foråret 2021
 • Formatering af tekst
  B- samt i-tags er visse steder benyttet til at formatere tekst. Dette sørger vi for er 100% løst ved publicering af ny hjemmeside platform i foråret 2021
 • Inputfelt har ingen beskrivelse
  Visse inputfelter har ingen beskrivelse. Vi er i øjeblikket i gang med at udbedre fejlen. Derudover sørger vi for, at emnet er 100% løst ved publicering af ny hjemmeside platform i foråret 2021
 • HTML er benyttet til at formatere indhold
  HTML bliver visse steder benyttet til at formatere indhold i stedet for CSS. Vi sørger for, at emnet er 100% løst ved publicering af ny hjemmeside platform i foråret 2021
 • Overskrift mangler tekst
  H-koden er tilstede, men mangler tekst på visse undersider. Dette sørger vi for er 100% løst ved publicering af ny hjemmeside platform i foråret 2021

Uforholdsmæssig stor byrde

 • Dagsordener og bilag
  Politiske dagsordener og bilag er ikke gjort tilgængelige, da vi mener, at dette vil udgøre en uforholdsvis stor byrde. Vi har dog indkøbt skabeloner, som skal hjælpe med at gøre den fremadrettede produktion tilgængelig. Derudover påtænker vi at skabe en løsning, der vil gøre det muligt, at få tilsendt en tilgængelig udgave af det ønskede dokument, ved forespørgsel.

Ikke omfattet af loven

 • Dokumenter lagt på websitet før 23/9/18
  Dokumenter lagt på websitet før d. 23. september er ikke gjort tilgængelige medmindre de er vurderet som værende væsentlige for administrative processer.
 • Videoer lagt på webstedet før 23/9/20
  Videoer lagt på websitet før d. 23. september er ikke gjort tilgængelige.

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Vi har ansat en webtilgængelighedskonsulent som løbbende analyserer kommunens hjemmesider samt faciliterer undervisning for relevant kommunalt personale i lovgivningen og indkøbte hjælpeværktøjer.

Håndhævelse af webtilgængelighedsloven

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du forinden kontakte det offentlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Dette gør du via kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at det offentlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse via henvendelsesformularen.