Tilgængelighedserklæring

Region Hovedstaden forpligter sig til at gøre webstedet https://www.herlevhospital.dk/cfk/Sider/default.aspx tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://www.herlevhospital.dk/cfk/Sider/default.aspx?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Region Hovedstaden, hvis du oplever, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://www.herlevhospital.dk/cfk/Sider/default.aspx

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden fuldt ud. 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har anvendt anden metode.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Vi har gennemgået alle sider systematisk.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikke-tilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikke-tilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikke-tilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

Intet at angive

Uforholdsmæssig stor byrde

 • Indhold om forskning fra eksternt system (pure)
  På siderne: https://www.herlevhospital.dk/cfk/-Publications-projects/Sider/Search-pulications.aspx er der integreret indhold fra Region Hovedstadens forskningsportal (Pure). Det betyder, at indholdet på disse sider automatisk bliver hentet fra forskningsportalen og indsat på websiderne på Centre of Cancer Research. Dette indhold er ikke tilgængeligt. Vi vurderer, at indholdet, som integreres på disse sider, kun vil have interesse for et begrænset antal fagpersoner, hvorfor det vil være en uforholdsmæssig stor byrde at gøre indholdet tilgængeligt. Hvis du støder på indhold om forskning, du ikke kan læse, fordi det ikke er tilgængeligt, så skriv til redaktøren, der er nævnt nederst på siden eller ring til kommunikationsrådgiver Charlotte Hald Telefon: 38682478.
 • Indhold om forskning fra eksternt system (Pure)
  På siderne: https://www.herlevhospital.dk/cfk/-Publications-projects/Sider/Researchers.aspx er der integreret indhold fra Region Hovedstadens forskningsportal (Pure). Det betyder, at indholdet på disse sider automatisk bliver hentet fra forskningsportalen og indsat på websiderne på Centre of Cancer Research. Dette indhold er ikke tilgængeligt. Vi vurderer, at indholdet, som integreres på disse sider, kun vil have interesse for et begrænset antal fagpersoner, hvorfor det vil være en uforholdsmæssig stor byrde at gøre indholdet tilgængeligt. Hvis du støder på indhold om forskning, du ikke kan læse, fordi det ikke er tilgængeligt, så skriv til redaktøren, der er nævnt nederst på siden eller ring til kommunikationsrådgiver Charlotte Hald Telefon: 38682478.

Ikke omfattet af loven

Intet at angive

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Vi har selv oparbejdet en god viden på området og har hele tiden fokus på at få løst de største problemer i den løbende optimering af indhold, design og teknisk set-up af hjemmesiden. Vi får løbende rådgivning af regionens kommunikationskonsulenter og har blandt andet deltaget i workshops om tilgængelighed. Derudover holder vi os opdaterede via regionens vejledninger, så vi fortsat kan arbejde med brugervenligheden (herunder tilgængeligheden) på vores websider.

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen gennem henvendelsesformularen eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.