Tilgængelighedserklæring

Ansgarkirken Hedehusene forpligter sig til at gøre webstedet https://hedehusenekirke.churchdesk.com/ tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikketilgængeligt indhold på https://hedehusenekirke.churchdesk.com/?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Ansgarkirken Hedehusene, hvis du oplever, at der er ikketilgængeligt indhold på https://hedehusenekirke.churchdesk.com/

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har selv evalueret webstedet.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Manuel gennemgang. Vi har gennemgået alle sider på webstedet, og sat alternativ tekst på alle billeder. Alle sider er tilrettet, så de benytter samme skrifttype. Vi har udarbejdet en liste, så hver side har fået en ansvarlig for opdatering af sidens indhold.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikketilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikketilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikketilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Kreative filer - vejledninger
  Vi udarbejder jævnligt vejledninger til kreative tiltag. Vejledningerne bliver publiceret på vores hjemmeside, og printet, så man kan hente vejledningerne i kirken.
 • Videooptagelse
  1 - 2 gange om året optager vi video, som bliver lagt på vores YouTube kanal. Fra hjemmesiden linker vi til YouTube kanalen, så vores menighed kan se optagelserne. Senest har vi optaget en julekalender med 24 afsnit
 • Podcast
  Vi optager jævnligt Podcast, som menigheden kan tilgå via vores hjemmeside. Dette medie er specielt benyttet under Corona pandemien.

Uforholdsmæssig stor byrde

 • Kreative filer - vejledninger
  Vejledninger til kreative tiltag er ikke gjort tilgængelige, da vi vurderer det vil være en uforholdsmæssig stor byrde. Vejledningerne printes også, og vi vurderer, at det er et fåtal der tilgå vejledningerne på hjemmesiden.
 • Videooptagelser
  For at være webtilgængelig, skal vi undertekste vores videooptagelser, dette vurderes som en urimelig byrde. Medarbejdere og menighed har stor stor glæde af videooptagelserne, så vi vil fortsat producere disse et par gang om året, selvom de ikke lever op til webtilgængeligheds direktivet.
 • Podcast
  Vi har ikke kunne finde regler for webtilgængelighed for Podcasts

Ikke omfattet af loven

 • Ingen
  Ingen

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Vi har 2 områder, hvor vi ikke er webtilgængelige, og vi har ikke mulighed for at blive det. For begge områder er det urimeligt byrdefuldt at opnå webtilgængelighed, og da aktiviteterne spreder stor glæde i menigheden, vælger vi at fortsætte.

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen gennem henvendelsesformularen eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.