Tilgængelighedserklæring

Aalborg kommune forpligter sig til at gøre webstedet https://havorredlimfjorden.dk/ tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikketilgængeligt indhold på https://havorredlimfjorden.dk/?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Aalborg kommune, hvis du oplever, at der er ikketilgængeligt indhold på https://havorredlimfjorden.dk/

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har selv evalueret webstedet.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Hjemmesiden er testet med Google Chrome Lighthouse, suppleret med manuelle vurderinger. Der er ikke foretaget manuelle test eller en dybdegående tilgængelighedsvurdering af webstedet.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikketilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikketilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikketilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Generelle fejl på websitet
  Følgende fejl og mangler kategoriseres som generelle fejl på websitet - da disse går igen: o Farven på links i øverste topmenu har for lav kontrast o Farven på tekst i sidefoden har for lav kontrast o Forsidelink på logo mangler title tekst o Sproglinks mangler title tekst o Flag mangler alternativ tekst
 • Forsiden
  Følgende fejl er fundet på forsiden: o Iframe til kort mangler title o Kortet er eksternt leveret, og lever derfor ikke op til alle tingængelighedskravene. Dog benyttes kortet ikke til navigation on page – men der er mulighed for at klikke på en knap, med teksten ”Få navigation”, som er et direkte link til Google Maps.
 • Indholdssider
  Følgende fejl er fundet som generelle fejl på websitets indholdssider: o H2 overskrift er tom o Links har for lav kontrast o Første overskrift på siden skal være en H1

Uforholdsmæssig stor byrde

 • Kort i Iframe på forside
  Kortet er eksternt leveret, og lever derfor ikke op til alle tingængelighedskravene samtidig med, at vi endnu ikke har muligheden for at ændre design eller opsætning af kortet. Dog benyttes kortet ikke til navigation on-page – men der er mulighed for at klikke på en knap, med teksten ”Få navigation”, som er et direkte link til Google Maps.

Ikke omfattet af loven

Ikke udfyldt

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Aalborg Kommune forventer at gå i luften med et nyt hjemmesidedesign i september 2022, og derfor er der taget en beslutning om ikke at få udbedret de eksisterende fejl på dette område, da havorredlimfjorden.dk er inkluderet som subsite der hører under Limfjordsraadet.dk i arbejdet med og lanceringen det nye hjemmesidedesign.

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen gennem henvendelsesformularen eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.