Tilgængelighedserklæring

Københavns VUC forpligter sig til at gøre webstedet https://gstilmeld.kvuc.dk/ tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikketilgængeligt indhold på https://gstilmeld.kvuc.dk/?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Københavns VUC, hvis du oplever, at der er ikketilgængeligt indhold på https://gstilmeld.kvuc.dk/

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vurdering er foretaget af ekstern part.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Leverandøren af sitet er blevet bedt om at udføre en grundig rapport ud fra standarden.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikketilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikketilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikketilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Kontrastfarver
  Vi har kontrastforhold på tekster, som skal gøres mere tilgængelige. Udbedres snarest.
 • Opfattelig - Tekstalternativer
  Udbedret februar 2021
 • Tilpasset - Information og relationer. Herunder rækkefølge og inputformål
  Udbedret April 2021
 • Adskillelig - Kontrast (minimum)
  Udbedret April 2021
 • Adskillelig - Ændring af tekststørrelse
  Udbedret April 2021
 • Adskillelig - Kontrast for ikke-tekstbaseret indhold
  Udbedret April 2021
 • Adskillelig - indhold ved svævepegning (hover) eller fokus
  Udbedret April 2021
 • Anvendelig - Tastatur
  Udbedret Maj 2021
 • Anvendelig - Navigerbar
  2.4.2 Sider har titler 2.4.2.1 Gør titel mulig at angive 2.4.2.2 〃 2.4.2.3 〃 2.4.3 Fokusrækkefølge 2.4.3.1 Fokusrækkefølge i listen forbedre (løses delvist af andre punkter) 2.4.4 Formål med links (i kontekst) 2.4.4.1 Redaktøropgave 2.4.4.2 Redaktøropgave
 • Forståelig - Læselig
  3.1.1 Sproget på siden 3.1.1.1 Ændring af HTML
 • Forståelig - Inputhjælp
  3.3.1 Identifikation af fejl 3.3.1.1 Tilføjelse til valideringsfunktionalitet 3.3.1.2 Tilføjelse til valideringsfunktionalitet 3.3.2 Etiketter eller instruktioner 3.3.2.1 Tilføjelse af etiket 3.3.2.2 Tilføjelse af instruks 3.3.2.3 Tilføjelse af etiket 3.3.2.4 Tilføjelse af etiket 3.3.3 Fejlforslag 3.3.3.1 Redaktøropgave 3.3.3.2 Tilføjelse af funktionalitet og styling
 • Robust
  4.1 Kompatibel 4.1.1 Parsing 4.1.1.1 Ændring af HTML 4.1.2 Navn, rolle, værdi 4.1.2.1 LØST 4.1.2.2 Ændring af HTML 4.1.2.3 〃 4.1.2.4 〃 4.1.2.5 〃 4.1.2.6 〃 4.1.2.7 〃 4.1.3 Statusbeskeder 4.1.3.1 Tilføjelse af funktionalitet

Uforholdsmæssig stor byrde

 • ingen
  ...

Ikke omfattet af loven

 • ingen
  ...

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Leverandøren af sitet udbedrer løbende tilgængeligheden på bestilling ud fra detaljeret rapport. Rapporten opdateres tilsvarende løbende. Alle forbedringer forventes udført i løbet af 2021. 25.02.21 - Alle mangler ved Tekstalternativer udbedret. 06.04.21 - Alle mangler vedrørende tilpasning udbedret. 20.04.21 - Alle mangler vedrørende Adskillelse udbedret. 04.05.21 - Alle mangler vedrørende tilgængelighed via tastatur udbedret

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen gennem henvendelsesformularen eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.