Tilgængelighedserklæring

GREVE KOMMUNE forpligter sig til at gøre webstedet https://www.grevemuseum.dk/ tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://www.grevemuseum.dk/?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte GREVE KOMMUNE, hvis du oplever, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://www.grevemuseum.dk/

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har selv evalueret webstedet.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Vi har selv evalueret webstedet ved hjælp af accessibility-værktøjer i Monsido.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikke-tilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikke-tilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikke-tilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Nogle dokumenter er ikke tilgængelige
  Greve Kommune er i gang med at analysere alle dokumenter offentliggjort efter 23. september 2018 med henblik på at gøre dem tilgængelige. Dokumenter offentliggjort før 23. september 2018 vil kun blive gjort tilgængelige, hvis de er nødvendige for aktive administrative processer. Tilgængeliggørelse sker som udgangspunkt ved at "konvertere" dokumenterne til HTML-indhold, der lægges direkte på hjemmesiden. Vi højprioriterer kort sagt HTML frem for dokumenter. Hvis dokumenterne har en karakter og et omfang, der ikke gør dem egnet til HTML-format, vil de blive gjort tilgængelige ved hjælp af dokumentskabeloner og tilgængelighedsværktøjer. Dette vil ske fra starten af 2022.

Uforholdsmæssig stor byrde

 • Store dokumenter af særlig teknisk karakter
  Store dokumenter af særlige teknisk karakter (omfattende tabeller) vil som udgangspunkt først blive gjort tilgængelige, når en borger efterspørger det.

Ikke omfattet af loven

 • Dokumenter lagt på websitet før 23. september 2018
  Vil ikke blive gjort tilgængelige, medmindre de vurderes som værende nødvendige for aktive administrative processer.

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Per 15. september 2021 overgik Greve Kommunes websites, herunder grevemuseum.dk, til et nyt og langt mere webtilgængeligt CMS. Samtidig blev der ryddet op i indholdet, og dokumenter blev konverteret til HTML-indhold, hvor det gav mening. Der er dog stadig dokumenter, der ikke er tilgængelige. Greve Kommune er derfor ved at indkøbe og indføre værktøjer, der kan gøre dokumenterne tilgængelige. Det vil ske i sidste kvartal af 2021 og fra 2022 påbegyndes arbejdet med at gøre de tilbageværende dokumenter tilgængelige.

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen på mail webtilsyn@digst.dk eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.