Tilgængelighedserklæring

GREVE BOLIGSELSKAB forpligter sig til at gøre webstedet http://Greve-bolig.dk tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikke-tilgængeligt indhold på http://Greve-bolig.dk?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte GREVE BOLIGSELSKAB, hvis du oplever, at der er ikke-tilgængeligt indhold på http://Greve-bolig.dk

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har anvendt anden metode.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Til at teste og vurdere webtilgængeligheden på greve-bolig.dk har vi internt lavet en test og gennemgået punkterne i forhold til standarden. Der er anvendt programmer som WAVE og Quaweb til at lave denne test. Til rådgivning har vi anvendt ekstern part. Der er desuden brugt tastatur og skærmlæsere for at teste tilgængelighed på elementer og dokumenter, som er OK.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikke-tilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikke-tilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikke-tilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Tilpasning til hjælpeteknologier
  Vi har elementer på vores website, som ikke er forståelig uden design og layout. Dette betyder, at indhold ikke kan oplæses af skærmlæsere på samme måde, som det læses uden. Dette inkluderer, at ikke alle inputfelter er defineret med funktion, at lister med punkter ikke præsenteres i en rækkefølge, og at vi har sektioner på websitet, som ikke kan skalere skærmretningen efter enhed.
 • Tilgængelighed via tastatur
  Det er ikke muligt at navigere 100% på vores website med tastatur og genvejstaster. Brugeren kan opleve tastaturfælder, hvor det ikke er muligt at komme videre kun med tastatur.
 • Kontrastforskelle på farver og tekst
  Vi har dele af vores design, hvor der kan være kontrastforhold mellem farver i for- og baggrund, der ikke er hensigtsmæssige samt kontrastforhold på stor skrift, der ikke er mindst 3:1.
 • Informationer om sprog
  Kodemæssigt har vi ikke defineret, hvilket sprog der benyttes på hele sitet eller dele af den, hvis det er skrevet til andre end dansktalende.
 • Link mangler alternativt navn
  Et enkelt sted mangler link et alternativt navn.
 • Billedetekst
  Enkelte steder kan billeder godt mangle alternativ tekst.

Uforholdsmæssig stor byrde

Ikke udfyldt

Ikke omfattet af loven

Ikke udfyldt

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Inden næste år, hvor ny test skal laves, evalueres og forberedes tilgængeligheden på hjemmesiden løbende. Det værende eksempelvis link-, og billedtekster der skrives ind så snart testen vises at disse mangler.

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen på mail webtilsyn@digst.dk eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.