Tilgængelighedserklæring

Institut for Menneskerettigheder -Danmarks Natio forpligter sig til at gøre webstedet https://globalnaps.org/ tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://globalnaps.org/?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Institut for Menneskerettigheder -Danmarks Natio, hvis du oplever, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://globalnaps.org/

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

  1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
  2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
  3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

  1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
  2. Vurdering er foretaget af ekstern part
  3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vurdering er foretaget af ekstern part.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Brugertest

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser:

Ikke-tilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikke-tilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikke-tilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

  1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
  2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
  3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

  • Grafiske elementer i landekort på forsiden
    Der er tilføjet en liste over alle aktive lande på forsiden. Denne liste er kun synlig for skærmlæsere, men den er indlejret i et element der har aria-hidden attributten. Udvikler arbejder på at fjerne listen og i stedet lave en beskrivende tekst før søgefeltet under kortet (primo 2021).
  • Alternativ-tekster på billeder
    Billeder under 'ressourcer' har uforståelige alternativ tekster. Da billederne er dekorative bør de skjules for skærmlæserbrugere med en tom alt-attribut (alt=""). Udvikler ser på dette primo 2021.
  • Issue og Country søgning
    Søgefunktionen med comboboks er et tredjepart-plugin, hvor der ikke kan ændres på denne indstilling. Udvikleren kan ikke finde en alternativ og en tilgængelig løsning.
  • Print og PDF Dialog
    Overlayfunktionen på printdialogen er et tredjepart-plugin, hvor der ikke kan ændres på udseendet af og fokus på overlayet. Udvikleren kan ikke finde en alternativ og en tilgængelig løsning.
  • Farvekodning i kort
    Kort-funktionen på forsiden er et tredjepart-plugin, hvor man ikke kan lave mønstre, men udelukkende farver. Udvikleren kan ikke finde en alternativ og en tilgængelig løsning.
  • Filterfunktioner kan ikke tilgås via tastaturnavigation
    Filterfunktionen er et tredjepart-plugin, hvor der ikke kan ændres på denne indstilling. Udvikleren kan ikke finde en alternativ og en tilgængelig løsning.
  • Kortfunktionen kan ikke tilgås ved tastaturnavigation
    Kort-funktionen på forsiden er et tredjepart-plugin, hvor man ikke kan ændre på tapning. Udvikleren kan ikke finde en alternativ og en tilgængelig løsning.
  • Søgeikon mangler beskrivende label
    Søgeikon på Country- og Issues-sider er udskiftet med “Search”-tekst som læses af skærmlæser, men knappen kommer før inputfeltet i fokusrækkefølgen og knappen bør have rolen role="button", så den formidles semantisk korrekt. Udvikler undersøger alternativ og tilgængelig løsning (primo 2021).
  • Download links til forskellige sprogversioner
    Sprogatributter er tilføjet på Resources-side, men da hreflang attributen ikke siger noget om det sprogelementet skal læses på, men i stedet siger noget om hvilket sprog indholdet, der linkes til er på. I stedet for hreflang skal en almindelig lang-attribut anvendes. Udvikler er igang med at undersøge denne løsning.
  • Inputfelt mangler synlig label
    Et label på globalt søgefelt er tilføjet, men da labeltekster skal være synlige, så alle brugere kan se dem, er det stadig et problem. Her er placeholder-tekster ikke nok, da de forsvinder, når man indtaster noget i inputfeltet. Det vil derfor være svært for brugere med nedsat kognition at anvende inputfelterne. Udvikler undersøger brugen af et evt. floating label pattern til at lave labelteksten.
  • Filterfunktion mangler angivelse af rolle
    “All countries” og “All issues” er tilføjet på filterknapperne, men de mangler semantisk rolle-betydning, hvilket gør at de fremstår som almindelig tekst for skærmlæsere. Udvikler undersøger at tilføje en role="button" til knapperne (primo 2021).
  • PDFer fra eksterne
    We host a number of pdfs gathered from external websites (https://globalnaps.org/resources/). We have decided to upload the pdfs directly to the website – instead of externally linking - in order to avoid possible broken links and ease the maintenance of the website and hence keep the resources updated. These pdfs are not necessarily accessible, and we consider it to be the responsibility of the original publisher to make sure the pdfs are accessibile.

Uforholdsmæssig stor byrde

Ikke udfyldt

Ikke omfattet af loven

  • Country guides i PDF-format fra før septmeber 2018 er ikke tilgængeliggjorte
    Pdf-erne er fra før september 2018, og baseret på pdf'ernes besøgstal vurderer vi ikke at tilgængeliggøre dem.

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Vi har løbende dialog med vores udvikler og webbureau samt vores tilgængelighedsbureau omkring evt. nye tiltag på vores hjemmesider.

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen på mail webtilsyn@digst.dk eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.