Tilgængelighedserklæring

Finansiel Stabilitet forpligter sig til at gøre webstedet https://www.fs.dk/ tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikketilgængeligt indhold på https://www.fs.dk/?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Finansiel Stabilitet, hvis du oplever, at der er ikketilgængeligt indhold på https://www.fs.dk/

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har selv evalueret webstedet, Vurdering er foretaget af ekstern part.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Funktionaliteterne på webstedet er testet i forhold til alle 50 kontrolpunkter som er indeholdt i WCAG 2.1 på A og AA niveau. Herunder også formularer og systemfeedback med forskellige browsere og devices. Tilgængelighedsanalysen er hovedsageligt foretaget af eksterne konsulenter, og den er gennemført som en kombination af automatiserede og manuelle tests.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikketilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikketilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikketilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • HTML
  Tilgængelighedsanalysen af websitet har fundet et mindre antal uhensigtsmæssigheder i websitets html-kode. Disse uhensigtsmæssigheder kan gøre det vanskeligere at benytte websitet for brugere som anvender skærmlæser. Det forventes at koden vil blive rettet til i løbet af 4. kvartal 2020.
 • Linkfarver
  Analysen af websitets tilgængelighed fandt også nogle uhensigtsmæssigheder ved webstedets linkfarver. Det forventes at blive rettet i løbet af 4. kvartal 2020.
 • Beskrivende linktekster
  Websitet har en række links til PDF-filer som åbnes i et nyt vindue. Der mangler generelt nogle beskrivende linktekster, som vil gøre det mere brugervenligt for brugere som anvender skærmlæser. Det forventes at dette vil blive rettet i løbet af 4. kvartal 2020.

Uforholdsmæssig stor byrde

 • PDF-filer
  For PDF-filer som ikke betragtes som væsentlige gælder det, at Finansiel Stabilitet ikke planlægger at gøre dem tilgængelige. Alene omfanget betyder, at det ville være en særdeles ressourcetung opgave at tilgængeliggøre materialet.

Ikke omfattet af loven

Ikke udfyldt

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Ingen beskrivelse

Håndhævelse af webtilgængelighedsloven

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du forinden kontakte det offentlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Dette gør du via kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at det offentlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse via henvendelsesformularen.