Tilgængelighedserklæring

FREDERIKSBERG KOMMUNE forpligter sig til at gøre webstedet https://frivillighed.frederiksberg.dk/ tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://frivillighed.frederiksberg.dk/?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte FREDERIKSBERG KOMMUNE, hvis du oplever, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://frivillighed.frederiksberg.dk/

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vurdering er foretaget af ekstern part.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: InqludeIT har foretaget en screening af sitet i forhold til de 50 kontrolpunkter i WCAG: 2.1 AA, som beskrevet i de normative W3C-specifikationer Web Content Accessibility Guidelines version 2.1 (https://www.w3.org/TR/WCAG21/). Vurderingen er blevet gennemført i overensstemmelse med god skik for tilgængelighedstest jf. W3C-vejledningen Website Accessibility Conformance Evaluation Methodology (https://www.w3.org/TR/WCAG-EM/) med testcases som beskrevet i W3C-vejledningen Techniques for WCAG 2.1 (https://www.w3.org/WAI/WCAG21/Techniques/). Oversættelsen af indholdet i WCAG 2.1, der er gengivet i denne rapport, stammer fra den autoriserede danske oversættelse (https://www.w3.org/Translations/WCAG21-da/), der blev publiceret 11. december 2019.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikke-tilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikke-tilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikke-tilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • 1.1.1 (A): Ikke-tekstbaseret indhold - Niveau A
  I listen over frivillige organisationer har disse organisationers logoer alle den samme alt-tekst, nemlig "logo". Fejlen er på logoerne i infoboksene, der kommer frem når man trykker på "VIS VIRTUEL VOLUNTEERING" knappen.
 • 1.4.1 (A): Anvendelse af farve
  Farveindikator for valgte søgefiltre har for lav kontrast (1,4:1) i forhold til de valgmuligeheder, der ikke er valgt. Derfor kan farve ikke benyttes som den eneste visuelle indikator.
 • 1.4.3 (AA): Kontrast (minimum)
  Datotekstens kontrastforhold til baggrunden er for lavt (3,19:1).
 • 1.4.4 (AA): Ændring af tekststørrelse
  Ved 200% zoom på tablet-enheder (1280x800) og mobil-enheder (320x480) vil teksten i datovælgeren forsvinde. Ved 200% zoom på mobil-enheder (320x480), vil "Vis...."- knapperne blive afskåret, og logoerne vil overlappe overskrifterne for kortene."
 • 1.4.10 (AA): Ombrydbrydningsvisning
  Ved desktop (1920X1080) ved 400% zoom og mobil-enheder (320x480) vil teksten i datovælgeren forsvinde. Ved desktop (1280X8000) ved 400% zoom og mobil-enheder (320x480), vil logoerne overlappe overskrifterne for kortene. Ved desktop (1280X800) ved 400% zoom, , vil "Vis...."- knapperne blive afskåret."
 • 2.1.1 (A): Tastatur
  Grupper på kortet, der indeholder mere end 1 element, kan tilgås med tastatur, men kan ikke aktiveres med tastatur.
 • 2.4.6 (AA): Overskrifter og etiketter
  Datofelternes forventede format (dd/mm/yyyy) formidles ikke korrekt til skærmlæsere. Det formidles som "-3,3% day", "-9,1% month" og "-0% year" for Voiceover og for for NVDA formidles det som "Dag drejeknap 0 Måned drejeknap 0 År drejeknap 0"
 • 3.1.2 (AA): Sprog, der anvendes til dele af indholdet
  Etiketteksten for tjekboksen "Jobs in English only" er på engelsk, men mangler en sprogattribut, der angiver, at teksten er på engelsk.
 • 3.3.2 (A): Etiketter eller instruktioner
  Inputfeltet "Angiv søgeord" mangler en visuel etiket.
 • 4.1.2 (A): Navn, rolle, vørdi
  Inputfelterne for ""fra""- og ""til"" dato mangler et tilgængeligt navn.Pins i kortet er markeret som dekorative med en tom alt-tekst, men er blevet inkluderet i fokusrækkefølgen med et tabindex.

Uforholdsmæssig stor byrde

Ikke udfyldt

Ikke omfattet af loven

Ikke udfyldt

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

De tekniske fejl og designfejl tilretter vores eksterne leverandør løbende De indholdsmæssige fejl retter vores interne redaktører. Opdaterede vejledninger og ekstra undervisning i webtilgængelighed vil være en del af den fremadrettede indsats.

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen på mail webtilsyn@digst.dk eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.