Tilgængelighedserklæring

Frederikssund Kommune forpligter sig til at gøre webstedet https://www.frederikssund.dk/ tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikketilgængeligt indhold på https://www.frederikssund.dk/?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Frederikssund Kommune, hvis du oplever, at der er ikketilgængeligt indhold på https://www.frederikssund.dk/

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har selv evalueret webstedet, Vurdering er foretaget af ekstern part.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikketilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikketilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikketilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • PDF-filer
  Siden indeholder PDF-filer som ikke er PDF/UA-kompatible. Vi arbejder på at få gjort alle filer tilgængelige, og indtil det er sket, tilbyder vi at stille informationen til rådighed på anden vis, ved at man kontakter os.
 • Manglende formål med inputfelter i visse formularer
  På de felter, hvor brugeren skal indtaste personlig data mangler der koder som hjælper brugeren til at forstå og udfylde felterne (SC 1.3.5).
 • Fejlforslag mangler i visse formularer
  Formularer mangler beskrivelse af, hvordan felter udfyldes korrekt (SC 3.3.3).
 • Ingen alternativ tekst til CAPTCHA
  Ved CAPTCHA på formularer er der ikke nogen alternativ tekst til billedet SC 1.1.1).

Uforholdsmæssig stor byrde

Ikke udfyldt

Ikke omfattet af loven

 • Dokumenter lagt på websitet før 23. september 2018
  Dokumenter lagt på websitet før d. 23. september er ikke gjort tilgængelige på nuværende tidspunkt. Som led i processen med at gøre alle nyere dokumenter tilgængelige, vil de ældre dokumenter dog også blive det.
 • Korttjenester
  Vi anvender kort på en række sider. Disse er ikke beregnet for navigation og derfor undtaget fra reglerne om tilgængelighed jf. lovens § 1, stk. 5 pkt. 4.

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Vores webbureau og CMS-udvikler er i gang med at rette de to fejl i formularfunktionen. Vi arbejder også på implementering af en ny Captcha-funktion i efteråret 2020, og forventer at vores PDF-filer lever op til kravene i løbet af foråret 2021. Fra kommunens hjemmeside linker vi til en række selvbetjeningsløsninger. En stor del af disse er fællesoffentlige, som vi hverken finansierer, kontrollerer eller udvikler, og er derfor undtaget jf. lovens § 1, stk. 5 pkt. 5. Andre løsninger er købte løsninger. Det gælder Renoweb, bygningsaffald.dk, Tip Frederikssund, sundhedsvejen.dk, jordweb.dk, husdyrgodkendelse.dk, bygogmiljoe.dk, WebLager, DAR, ERPO, Jupiter, Rotteweb.dk, Friluftsguiden, aftenskole.nu, EG ON lokalebooking, KUBE, Notusborger og EG SmartDesigner. Disse løsninger kan vi pr. 23. september 2020 ikke garanterer overholder loven fuldt ud, men er i dialog med leverandørerne om det.

Håndhævelse af webtilgængelighedsloven

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du forinden kontakte det offentlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Dette gør du via kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at det offentlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse via henvendelsesformularen.