Tilgængelighedserklæring

Forsyningstilsynet forpligter sig til at gøre webstedet https://forsyningstilsynet.dk tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikketilgængeligt indhold på https://forsyningstilsynet.dk?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Forsyningstilsynet, hvis du oplever, at der er ikketilgængeligt indhold på https://forsyningstilsynet.dk

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har selv evalueret webstedet, Vi har anvendt anden metode.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Vi bruger dagligt Siteimprove til at screene for tilgængelighedsfejl, og gennemgår websitet manuelt for uhensigtsmæssigheder, som Siteimprove ikke fanger.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikketilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikketilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikketilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Dokumenter
  Vi har på websitet en række dokumenter i Excel-format, der ikke kan gøres tilgængelige. Herudover har vi en række afgørelser i PDF-format, bl.a. PDF'er der er blev anonymiseret, der ikke er tilgængelige.
 • Alternative tekster
  En række af websitets billeder har ikke korrekte alt-tekster grundet en fejl i opsætningen, som vi arbejder på at få løst.
 • Informationer og relationer
  Der er genbrugt ID'er til enkelte HTML-elementer og brugt HTML-tags til at formatere indhold enkelte steder, hvilket medfører besværlighed for skærmlæsere.
 • Grafer
  Der er enkelte grafer på websitet (lavet i Excel), der kun bruger farve til at markere forskellige datapunkter og herudover har tekst i billedet.

Uforholdsmæssig stor byrde

 • Lange afgørelser af særlig teknisk karakter
  På websitet er der en række afgørelser og dertilhørende bilag (i f.eks. Excel-format), der er af særlig teknisk karakter. Disse er på el, varme og gas områderne og er af særlig specifik karakter med lave besøgs- og brugstal. Derfor vurderer vi, at det ville være en uforholdsmæssig stor byrde at gøre disse tilgængelige.

Ikke omfattet af loven

 • Dokumenter lagt på websitet før 23. september 2018
  Dokumenter lagt på websitet før d. 23. september er ikke gjort tilgængelige medmindre de er vurderet som værende væsentlige for administrative processer.

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Vi anvender dagligt Siteimprove til at screene for tilgængelighed. Derudover gennemgår vi jævnligt websitet manuelt for at tjekke for uhensigtsmæssigheder og kvalitetssikrer løbende. Vi har også indkøbt et værktøj, der hjælper os med at gøre vores dokumenter tilgængelige fremadrettet.

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen gennem henvendelsesformularen eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.