Tilgængelighedserklæring

FORS A/S forpligter sig til at gøre webstedet https://www.fors.dk/ tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://www.fors.dk/?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte FORS A/S, hvis du oplever, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://www.fors.dk/

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vurdering er foretaget af ekstern part.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Sitet evalueres via repræsentative stikprøver af websider med indhold. Både med brugertest i Chrome og med Apple Voice Over, samt med automatiseret tests med Google Chrome-udvidelser som: - axe DevTools - WAVE Evaluation Tool - Lighthouse

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikke-tilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikke-tilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikke-tilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • 1.4.4 Resize text - Zoomer 200% ind
  Alle sider: mellemrum mellem cookies, persondatapolitik osv. i footeren forsvinder - så det skal fikses.
 • 1.4.10 Reflow - Zommer 400 % ind
  Alle sider: Den knap der hedder, 'klik her for at stille os et spørgsmål' fylder halvdelen af skærmen. Hvis man klikker på den, kan man ikke se noget - før man zoomer ud. Det skal kunne virke og være tilgængeligt i zoom 400% tilstand - så det skal fikses.
 • 1.4.3 Contrast (Minimum) - Farvekontrast
  Drift-siden: På formularmodulet i et ifraeme, står der en tekst i toppen, som ikke er synlig for det blotte øje - men det er det, for skærmlæseren. Så enten skal det fjernes, eller have en ny farve.
 • 2.4.1 Bypass Blocks - Gentagelse af blokke
  Min side: *role="tab", aria-controls="descriptions-contrainer-cookie_cat_statistic"* Går igen 5 gange.
 • 3.3.3 Error Suggestion - Hjælpende beskrivelser
  Min side: Hvis man logger ind via mail og login - mangler der hjælpende beskrivelser i inputsfelterne og under ved fejl...
 • Youtube-videoer
  YouTube-videoer: Mangler synsfortolkning og undertekster

Uforholdsmæssig stor byrde

 • PDF dokumenter
  Byrden ved at gøre alle pdf dokumenter vi har webtilgængelige, vurderer vi er for stor i forhold til den begrænsede læseskare, vi mener der er. Men vi arbejder på at få udarbejdet en proces, så vigtige fremtidige dokumenter bliver tilgængeliggjort.

Ikke omfattet af loven

Intet at angive

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Vi arbejder på at udbedre fejlene i 2022.

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen på mail webtilsyn@digst.dk eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.