Tilgængelighedserklæring

HF & VUC FYN, Fællesadministrationen, forpligter sig til at gøre webstedet https://www.fjernundervisning.nu tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikketilgængeligt indhold på https://www.fjernundervisning.nu?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte HF & VUC FYN, Fællesadministrationen,, hvis du oplever, at der er ikketilgængeligt indhold på https://www.fjernundervisning.nu

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har selv evalueret webstedet, Vurdering er foretaget af ekstern part.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Vi har fået vores site gennemgået og testet af firmaet Diversa. Det har resulteret i nedenstående rapport, hvor vi er i gang med at udbedre de ting, vi stadig mangler at imødekomme. Dette arbejde forventes færdigt i løbet af det første halvår af 2021.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser:

Ikketilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikketilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikketilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Ikoner
  Nogle ikoner mangler tekstalternativer
 • Knapper mangler labels
  Labels skal tilføjes så skærmlæser kan forstå knapper
 • Kontraster
  Der mangler kontraster mellem baggrund og tekst, samt baggrund og tekst-baggrund.
 • Elementer, der er udviklet af andre
  Vi har kontaktet vores samarbejdspartnere (Geckobooking og LeadFamly) for at bede dem rette op på de tilgængelighedsfejl, der er fundet. De har valgt at rette nogle af disse fejl, men ikke alle.

Uforholdsmæssig stor byrde

Ikke udfyldt

Ikke omfattet af loven

 • Tekster på film
  Vi har ikke tekstet alle vores film, idet vi anser dem for at være uvæsentlige i forhold til at at forstå indholdet. De er et supplement til sidernes indhold. Og planen er fremover at tekste nyproducerede film.

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Over det næste halve år af 2021 vil vi forsøge at rette op på de eksisterende problemer. Nogle elementer kan være for omkostningstunge, men det ved vi ikke endnu.

Håndhævelse af webtilgængelighedsloven

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du forinden kontakte det offentlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Dette gør du via kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at det offentlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse via henvendelsesformularen.