Tilgængelighedserklæring

Fiskeristyrelsen forpligter sig til at gøre webstedet https://www.fiskeristyrelsen.dk tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://www.fiskeristyrelsen.dk?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Fiskeristyrelsen, hvis du oplever, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://www.fiskeristyrelsen.dk

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har selv evalueret webstedet, Vurdering er foretaget af ekstern part.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: SiteImproves Accesibility værktøj er benyttet til at teste, at hjemmesiden lever op til WCAG 2.1 A og AA. Herudover er der gennemført en visuel gennemgang af indholdet. Vores eksterne leverandør Koncern Web og Intra i Fødevarestyrelsen har desuden sikret, at hjemmeside-platformen teknisk lever op til webtilgængelighedsloven, herunder test af designfejl som kontrastforhold, linkangivelse mv.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikke-tilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikke-tilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikke-tilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Tilgængelige pdf'er
  Alle pdf'er på sitet er gennemgået. Hovedparten er optimeret, på nær en mindre andel, som har vist sig at være af uforholdsmæssig stor arbejdsbyrde at få optimeret.
 • Tekst-indhold i forsidebanner i toppen af forsiden skjules ved skalering op til 200 procent
  Der arbejdes på at denne fejl bliver løst.
 • Teksterne "Nødvendig, Præferencer, Statistik, Marketing" i cookiebanneret skjules ved skalering op til 200 procent
  Der er igangsat dialog med ekstern leverandør omkring løsning af denne fejl.

Uforholdsmæssig stor byrde

 • PDF-filer
  PDF-filer på hjemmesiden, som vil kræve uforholdsmæssig stor arbejdsbyrde at optimere, er ikke optimeret. Hvis disse skal bruges i tilgængeligt format vil Fiskeristyrelsen levere det hurtigst muligt.
 • Øvrige filtyper
  Størstedelen af øvrige filer på hjemmesiden er optimeret. Hvis der efterspørges en fil, der ikke er optimeret, vil Fiskeristyrelsen levere det hurtigst muligt.

Ikke omfattet af loven

Intet at angive

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Fiskeristyrelsen benytter SiteImprove til at overvåge hjemmesidens webtilgængelighed. Der er desuden udarbejdet vejledninger om webtilgængelighed til fagredaktørerne, og afholdt kurser for relevante medarbejdere i styrelsen.

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen på mail webtilsyn@digst.dk eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.