Tilgængelighedserklæring

Lolland Kommune forpligter sig til at gøre webstedet https://www.firstmover.nu/ tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikketilgængeligt indhold på https://www.firstmover.nu/?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Lolland Kommune, hvis du oplever, at der er ikketilgængeligt indhold på https://www.firstmover.nu/

 • E-mail: webmaster@lolland.dk
 • Telefon: 54 67 65 30
 • Kontaktfunktion: Kontakt-information til vores leverandør, Soundvenue Creative, findes i footeren på websitet.

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vurdering er foretaget af ekstern part.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Firstmover-kampagnesitet er udviklet og drives af Soundvenue Creative. Soundvenue Creative har benyttet Siteimprove Accessibility Checker til at screene indholdet og funktioner for webtilgængelighed, samt Photosensitive Epilepsy Analysis Tool (PEAT) til at måle videoerne.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikketilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikketilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikketilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Kontrast
  Dette emne omhandler WCAG 2.1 succeskriterie 1.4.3 - Kontrast. Der kan være enkelte steder, hvor kontrasten ikke er høj nok.
 • Video
  Dette emne omhandler WCAG 2.1 succeskriterie 2.3.1 - Grænseværdi på tre glimt eller derunder. Der forekommer hurtige klip og lysglimt i videoerne på sitet. Der er ved alle videoer mulighed for at pause.
 • Quiz-modul
  Quiz-modulet fra platformen LeadFamly er en del af Firstmover-kampagnen. Modulet er vurderet af Lolland Kommune. Quiz-modulet overholder ikke følgende emner: 1. Kontrast Dette emne omhandler WCAG 2.1. succeskriterie 1.4.3 – Kontrast. Der kan være steder, hvor kontrasten ikke er høj nok. 2. Tastatur Dette emne omhandler WCAG 2.1. succeskriterie 2.1.1 – Tastatur. Websitet kan ikke tilgås og anvendes vha. tastaturet. 3. I fokus Dette emne omhandler WCAG 2.1. succeskriterie 3.2.1 – I fokus. Da man ikke kan benytte tastaturet med tab-funktionen, kommer de enkelte elementer ikke i fokus. Quiz-modulet er en del af en større kampagne, som har en publiceringstid på under et år. Lolland Kommune har benyttet Monsido Accessibility Checker til at screene indholdet og funktioner for webtilgængelighed, desuden er sitet gennemgået manuelt. Lolland Kommune bestræber sig på at gøre sitet så tilgængeligt som muligt indenfor de tekniske rammer i systemet. Du er velkommen til at kontakte vores webmaster ved spørgsmål.

Uforholdsmæssig stor byrde

Ikke udfyldt

Ikke omfattet af loven

Ikke udfyldt

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Firstmover.nu er et kampagnesite, som har en publiceringstid på under et år. Sitet er udviklet og drives af Soundvenue Creative. Soundvenue Creative har benyttet Siteimprove Accessibility Checker til at screene indholdet og funktioner for webtilgængelighed, samt Photosensitive Epilepsy Analysis Tool (PEAT) til at måle videoerne. Soundvenue Creative bestræber sig på at gøre sitet så tilgængeligt som muligt. Hvis der er særlige funktioner, vi bør koncentrere os om, er du velkommen til at kontakte vores webmaster eller Soundvenue Creative.

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen gennem henvendelsesformularen eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.