Tilgængelighedserklæring

Finanstilsynet forpligter sig til at gøre webstedet https://www.finanstilsynet.dk/ tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://www.finanstilsynet.dk/?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Finanstilsynet, hvis du oplever, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://www.finanstilsynet.dk/

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har selv evalueret webstedet, Vurdering er foretaget af ekstern part.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Automatiseret test Kvalitativ analyse

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikke-tilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikke-tilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikke-tilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Excel-filer
  Der er en række excel-dokumenter, som endnu ikke er tilgængelighedsgjorte, da det indkøbte værktøj ikke kan håndtere disse endnu. Dokumenterne kan rekvireres på forespørgsel.
 • Videoer
  Enkelte videoer er ikke tekstet. Disse videoer kan fungere som selvstændig information, hvorfor brugere der har behov for tekstede videoer ikke kan tilgå denne information.
 • Linkbeskrivelser
  Flere links på hjemmesiden indeholder ikke en passende beskrivelse af hvor disse fører brugerne hen. Dette kan betyde, at brugere der anvender skærmoplæsning, kan opleve at uspecificerede links bliver læst op under deres sidenavigering på hjemmesiden. Disse links kan rettes på forespørgsel.
 • Hierarki i overskrifter
  Nogle overskrifter er ikke opsat korrekt i forhold til et overskrift-hierarki, og kan derfor give en misvisende oplæsning for brugere der er afhængige af skærmoplæsning. Disse overskrifter arbejder vi løbende på at rette.
 • Sidetitler
  Enkelte sider indeholder ikke dedikerede sidetitler, som kan give en misvisende oplæsning for brugere der er afhængige af skærmoplæsere.
 • Kontraster
  Nogle billeder og grafiker er ikke kontrastoptimeret i forhold til svagtseende og farveblinde brugere. Dette kan have betydning for disse brugere, da disse visuelle elementer kan være supplerende materiale til sideteksten, hvorfor tekstforståelsen kan mindskes.
 • Tabeller
  På få sider findes tabeller indeholdende data. Disse tabellers indhold er ikke fuldt tilgængelighedsgjort. Personer der anvender skærmoplæsere kan opleve misvisende oplæsning af indholdet.

Uforholdsmæssig stor byrde

 • Dokumenter lagt på websitet efter den 23. september 2018
  Visse dokumenter offentliggjort efter 23. september 2018 er ikke tilgængeliggjorte, da byrden er for stor. Flere af disse dokumenter henligger i arkiver. Derfor er dokumenterne heller ikke nødvendige for aktive administrative processer. Dokumenterne kan rekvireres på forespørgsel. Kontaktoplysninger fremgår af toppen af siden.

Ikke omfattet af loven

 • Dokumenter lagt på websitet før 23. september 2018
  Ældre dokumenter er ikke tilgængeliggjorte, da byrden er for stor. Disse kan rekvireres på forespørgsel. Kontaktoplysninger fremgår af toppen af denne side.

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Vi arbejder løbende for skabe bedre tilgængelighed på Finanstilsynet.dk i samarbejde med vores webbureau. I prioriteringen af forbedringer tager vi udgangspunkt i den eksterne evaluering af sitet og vurdering af, hvilke udviklingsopgaver som giver størst effekt for webtilgængelighed. Derudover arbejde vi som redaktører løbende med at screene sitet med et analyseværktøj og forbedre de fejl i tilgængelighed, som kan klares af redaktører, f.eks. alt-tekster til billeder, linkbeskrivelser og lignende.

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen på mail webtilsyn@digst.dk eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.