Tilgængelighedserklæring

DBC DIGITAL forpligter sig til at gøre webstedet https://faktalink.dk tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://faktalink.dk?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte DBC DIGITAL , hvis du oplever, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://faktalink.dk

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vurdering er foretaget af ekstern part.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Sensus har evalueret sitet og har benyttet sig af valideringsværktøjer, browsere og kompenserende teknologier.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikke-tilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikke-tilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikke-tilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Beskrivende tekster
  Nogle billeder og grafiske ikoner mangler en beskrivende tekst. (WCAG 1.1.1)
 • Orddeling ved zoom
  Lange ord deles ikke, hvis der zoomes så meget, at ordet er bredere end skærmen. (WCAG 1.4.10)
 • Formål med links
  Nogle linktekster beskriver ikke tydeligt, hvad de linker til. (WCAG 2.4.4)
 • Tekstoplæser
  Tekstoplæseren er ikke fuldt tilgængelig på grund af manglende hjælpetekster og elementer, der ikke kan gives fokus med tastaturet.
 • Tilmelding af nyhedsbrev
  Tilmeldingsformularen for nyhedsbrevet er ikke fuldt tilgængelig på grund af manglende autofuldførelse og lav kontrast mellem skrivefelters ramme og baggrund.

Uforholdsmæssig stor byrde

Intet at angive

Ikke omfattet af loven

 • Videoer uden undertekster og synstolkning
  Nogle artikler indeholder YouTube-videoer uden undertekster og synstolkning. Vi har ikke adgang eller rettighed til at ændre disse videoer. Videoerne er overvejende publiceret før den 23. september 2020, hvor tilgængelighedskravene ikke gælder. Nogle er publiceret af public service-organer og private virksomheder, som er undtaget tilgængelighedskravene, og andre er publiceret af andre offentlige organer, der selv har ansvaret for tilgængeliggørelsen. Videoerne står ikke alene, men er et supplement til artiklerne, som har kildehenvisninger og forslag til videre læsning, der kan bruges som tilgængelige alternativer.

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Vi arbejder løbende på at forbedre webstedet. Ændringerne sættes i drift, efterhånden som de er færdige.

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen på mail webtilsyn@digst.dk eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.