Tilgængelighedserklæring

Danmarks Evalueringsinstitut forpligter sig til at gøre webstedet https://www.eva.dk tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikketilgængeligt indhold på https://www.eva.dk?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Danmarks Evalueringsinstitut, hvis du oplever, at der er ikketilgængeligt indhold på https://www.eva.dk

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har selv evalueret webstedet, Vurdering er foretaget af ekstern part.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Siteimproves Accessibility Checker og web-bureaus gennemgang

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikketilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikketilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikketilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Udgivelser primært layoutet og produceret til tryk
  EVA's udgivelser, udgivet før 23. september 2018, er ikke udgivet som tilgængelige pdf-filer. EVA’s udgivelser udkommet efter 23. september 2018 er udgivet som tilgængelige pdf-filer. Der kan forekomme pdf-filer, som endnu ikke er gjort webtilgængelige – dette vil ske snarest og senest i 2022. Følgende undtagelser skal tages i betragtning: 1) Rapporter, som indeholder komplicerede tabeller, figurer eller særlige formater o.l., kan være undtaget tilgængelighed, da de anses af en særlig teknisk karakter, som vi har vurderet til at være en uforholdsmæssig stor byrde og ressourcemæssigt for vanskelig at løfte. Disse er derfor ikke gjort tilgængelige. 2) Kortere publikationer som pjecer, PowerPoint præsentation, plakater o.l., som er beregnet udgivelse på tryk – kan være undtaget og udkomme som tilgængelig pdf forsinket eller udgives evt. kun i tekstformat. 3) Ikke-tilgængeligt indhold i EVA’s publikationer kan efter særlig anmodning og begrundelse om tilgængelighed blive genbehandlet.
 • Videodokumentation fra konferencer/webinarer
  Afholdte webinarer, der er blevet videooptaget og lagt på eva.dk er ikke tekstet.
 • Video
  Der kan forekomme video, som ikke er tekstet. Disse vil blive tekstet løbende og erstattet på eva.dk.
 • Teknik
  Der er enkelte tekniske elementer som ikke overholder webtilgængelighedsstandarderne. Fx er farvekontrasten ikke tilstrækkelig enkelte steder, sidezoom er begrænset, Iframes har ikke tekstalternativer, formularfelt er ikke markeret enkelte steder og indikator for tastaturfokus mangler. Disse fejl og mangler arbejder vi på at udbedre.

Uforholdsmæssig stor byrde

 • Komplicerede tabeller
  Tabelrapporter er ikke tilgængeliggjort. Komplicerede tabeller i rapporter er ikke fuldt tilgængeliggjort, men dog er udvalgte tabelpointer beskrevet i tilhørende brødtekst. Det vil være en uforholdsmæssig stor byrde. Dokumentet "2021-Aarsrapport-EVA.pdf" er ikke fuldt ud tilgængeliggjort. Dokumentet skal sandsynligvis laves helt på ny, for at kunne overholde loven fuldt ud.

Ikke omfattet af loven

 • Udgivelser på sitet fra før 23. september 2018 og tidligere
  EVA udgivelser lagt på eva.dk før 23. september er ikke gjort tilgængelige medmindre de er vurderet som værende væsentlige for administrative processer

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Vi anvender analyseværktøjet Siteimprove for at screene for tilgængelighed. Vi prioriterer på årsbasis løbende at videreudvikle sitet med blik for gode løsninger redaktionelt og teknisk (fra alternativ tekster ved forskellige typer indhold til gode kontraster, højere grad af tilgængelighed ved mindre sideelementer).

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen gennem henvendelsesformularen eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.