Tilgængelighedserklæring

Aarhus Kommune forpligter sig til at gøre webstedet https://ereolengo.dk/ tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikketilgængeligt indhold på https://ereolengo.dk/?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Aarhus Kommune, hvis du oplever, at der er ikketilgængeligt indhold på https://ereolengo.dk/

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har selv evalueret webstedet.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Manuel test med WAVE Evaluation Tool Chrome extension: Accessibilitytest af forside samt kontrol af alle sidetyper. Gennemgang af websitet med skærmlæser-teknologien VoiceOver i Safari

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikketilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikketilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikketilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Billeder af tekst (ingen undtagelser) (succeskriterium 1.4.9)
  Der anvendes en del tekst på billeder på websitet. Dette er ikke tilgængeligt indhold da billederne i udgangspunktet er dekorative elementer. I enkelte tilfælde kan teksten på billedet dog bidrage til yderligere forståelse for et tema eller en nyhed.
 • Tastatur (ingen undtagelse) (succeskriterium 2.1.3)
  Det er ikke muligt at betjene sortering/filtrering af søgeresultat via tastatur. Funktionen er blot stylet som dropdowns og ikke udviklet sådan. Det vil være en grundlæggende ændring i koden, hvis funktionen skulle gøres mere tilgængelig.
 • Kontrast (minimum) (succeskriterium 1.4.3 )
  Indholdselementerne Linkboks samt Nyhedskarrusel består af et billede med en overskrift (link) i bunden. Forhold mellem billede og tekst vil gøre at link-teksten i nogle tilfælde ikke vil fremstå tilgængelig for svagtseende.
 • Der mangler en h1 (Succeskriterium 1.3.2)
  På forsiden mangler en h1. Dette bryder med sidens meningsfulde rækkefølge.

Uforholdsmæssig stor byrde

 • Formål med links (i kontekst) (succeskriterium 2.4.4)
  Forsidebilledet og bogens titel linker til det samme, men i separate tags. På temasidernes bogliste er der det samme link på både bogens forside og på overskriften (bogens titel). Det vil kræve en omskrivning af websitets grundlæggende struktur for at løse dette.

Ikke omfattet af loven

 • Reader og player
  Ved fremtidig udvikling og rettelser til websitet vil der være fokus på tilgængelighed.

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Løbende redaktionel opfølgning på indholdets grad af tilgængelighed. Ved fremtidig udvikling og rettelser til websitet vil der være fokus på tilgængelighed.

Håndhævelse af webtilgængelighedsloven

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du forinden kontakte det offentlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Dette gør du via kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at det offentlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse via henvendelsesformularen.