Tilgængelighedserklæring

Ringkøbing-Skjern kommune forpligter sig til at gøre webstedet https://energi2020.rksk.dk/ tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://energi2020.rksk.dk/?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Ringkøbing-Skjern kommune, hvis du oplever, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://energi2020.rksk.dk/

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har selv evalueret webstedet.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Udvalgte funktioner er testet af Inklusion.dk. Sidens udvikler har gode tilgængelighedskompetencer, og siden er kodet ud fra kravet om, at siden skal leve op til lovens krav. Udvikleren har et fast antal timer pr. md. hvor der arbejdes på udbedring af tilgængelighedsproblemer på kommunens sites. Redaktørkorpset er uddannet til at oprette indhold korrekt, herunder at tjekke deres indhold med et værktøj til formålet fra Siteimprove.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikke-tilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikke-tilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikke-tilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Klima- og Eneriregnskab
  Excel regneark. Filen er ikke webtilgængelige, da vi benytter Office 2016, og det værktøj vi har til at lave webtilgængelige filer kræver en nyere version, for at fastholde opmærkningen. Det står på siden, hvem borgerne kan kontakte og få hjælp til dokumenterne.
 • Baggrundsnotat for klima- og energiregnskab
  Det eksterne firma er bedt om at gøre baggrundsnotatet webtilgængelig. Det står på siden, hvem borgerne kan kontakte og få hjælp til dokumentet.
 • Kort over opstillede og planlagte små og store hurtigladere i Ringkøbing-Skjern Kommune
  Pdf fil - Kort over opstillede og planlagte små og store hurtigladere i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Uforholdsmæssig stor byrde

 • Ansøgning til EGLA
  PDF fil fra ekstern - 57 sider med tekst og billeder

Ikke omfattet af loven

 • Strategisk Energiplan 2015-2018 og 2011-2014
  Er fra før 23.9.2018 og derfor ikke omfattet af loven
 • Synstolkning af videoer
  Er fra før 23.9.2020 og derfor ikke omfattet af loven

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Både vi og vores hjemmeside leverandør har stor fokus på webtilgængelighed. Det redaktøren laver på siden er altid med afsæt i, at det sker med webtilgængelighed for øje, ligesom leverandøren altid har webtilgængelighed for øje, når der ny-udvikles til siden.

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen gennem henvendelsesformularen eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.