Tilgængelighedserklæring

IT University of Copenhagen forpligter sig til at gøre webstedet https://en.itu.dk/ tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://en.itu.dk/?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte IT University of Copenhagen, hvis du oplever, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://en.itu.dk/

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har selv evalueret webstedet.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Vi har gennemført løbende tjek ved hjælp af automatiserede værktøjer.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikke-tilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikke-tilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikke-tilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • PDFer er ikke evalueret
  De PDF’er, der på sitet, er endnu ikke evalueret og tilgængeliggjort. Det arbejde er vi fortsat i gang med. Vi forventer at afslutte arbejdet absolut senest ved udgangen af juni, 2023. Kontakt os meget gerne, hvis du ønsker en tilgængeliggjort version af et PDF-dokument.
 • Selvstændige undersider under itu.dk domænet overholder ikke standarden
  En række selvstændige sites er placeret under itu.dk-domænet. De bliver ikke redigeret af itu.dk, men af enkeltpersoner i og uden for organisationen. Vi arbejder på at få de ansvarlige for siderne til at rette deres sider til, så de lever op til standarderne. Hvis du oplever en side, du gerne vil se, som ikke er tilgængelig, må du endelig kontakte os.
 • Synstolkning af videoer
  Vores videoer er i øjeblikket ikke synstolket, men tekstet. Vi er opmærksomme på problemet, og i gang med at finde en løsning. Hvis du oplever, at der er en video, du ikke kan få det fylde udbytte af, må du endelige kontakte os, og så vil vi få den synstolket til dig hurtigst muligt.

Uforholdsmæssig stor byrde

Ikke udfyldt

Ikke omfattet af loven

 • PDF offentliggjort før 23. september 2018
  Disse vil ikke blive tilgængeliggjort medmindre de er nødvendige for at kunne gennemføre en handling. Hvis du finder en PDF, du gerne vil læse, må du endelig kontakte os, og så vil vi tilgængeliggøre den for dig.

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Vi har gjort meget, men vi retter fortsat de fejl, vi finder. Vi har også en række områder, som vi arbejder på at finde en løsning på. De områder kan ses ovenfor.

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen gennem henvendelsesformularen eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.