Tilgængelighedserklæring

Copenhagen Business School Handelshøjskolen forpligter sig til at gøre webstedet https://www.efteruddannelse.cbs.dk tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://www.efteruddannelse.cbs.dk?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Copenhagen Business School Handelshøjskolen, hvis du oplever, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://www.efteruddannelse.cbs.dk

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

  1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
  2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
  3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

  1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
  2. Vurdering er foretaget af ekstern part
  3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har selv evalueret webstedet, Vurdering er foretaget af ekstern part.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Selve testen er til dels foregået manuelt, hvor websitet er gennemtestet ud fra listen af guidelines i WCAG2.1. Websitet er også gennemtestet automatisk ved brug af værktøjerne Google Lighthouse og QualWeb samt andre.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikke-tilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikke-tilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikke-tilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

  1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
  2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
  3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

  • Billeder
    Du vil kunne støde på billeder, hvor alternativ tekst er anvendt forkert. Vi arbejder løbende med sikre korrekte alternative tekster gennem understøttelse af vores indholdsredaktører.
  • Dokumenter
    Du vil kunne støde på dokumenter, som ikke er tilgængelige i tilstrækkelig grad. Vi arbejder løbende med at sikre tilgængelige dokumenter gennem understøttelse af vores indholdsredaktører.
  • Link-tekster
    Du vil kunne støde på links, hvor link-teksten ikke tydeligt nok beskriver linkets formål. Vi arbejder løbende med sikre korrekte link-tekster gennem understøttelse af vores indholdsredaktører.
  • Video og lyd
    Du vil kunne støde på forudindspillet video- og lydindhold uden mulighed for undertekster eller andre tekstalternativer. Du vil kunne støde på flere videoer som ikke er optimeret til webtilgængelighed. Vi arbejder løbende med sikre tekstalternativer til video og lyd gennem understøttelse af vores indholdsredaktører.
  • Tekst eller lyd beskrivelse til videofiler
    Til enkelte videoer kan der mangle enten tekst eller lydbeskrivelser. Vores redaktører arbejder på at oprette dette til alle videoer.
  • Ikke mere end én måde at finde frem til den specifikke ønskede side
    Der er på nuværende version af websitet ikke flere metoder til at finde specifikke ønskede sider på. Den eneste nuværende metode er via navigation i menuen. I en fremtidig version af websitet vil der komme fokus på en søgefunktion. Dette vil hjælpe brugerne med at nemmere finde den ønskede side.
  • Formularer har ikke en gennemlæsnings/validerings funktionalitet for indtastet data inden indsendelse
    Formularerne der bruges på websitet understøtter desværre ikke funktionalitet som validerer det indtastede data. Ligeledes understøtter de heller ikke klar beskrivelse af alle tænkelige fejl ved indsendelse af en formular. Formularerne er indsat via tredje parts systemer. De er indsat på sitet enten med embed HTML kode eller med en iframe. Funktionalitet omkring validering og fejlbeskeder til formularerne, håndteres af det enkelte tredjepartssystem. I en fremtidig version af websitet vil der blive indarbejdet formularer hvor alle dele håndteres af CBS. Derved vil der blive indarbejdet validering og udvidet fejlhåndtering.
  • Indtastning af oplysninger i formularer og navigation
    I formularerne på websitet er det ikke muligt at benytte "enter"-tasten, når man ønsker at krydse af i checkbokse. Det er normal praksis at enter-tasten bruges til dette formål, men på dette website kan man benytte space-knappen i stedet. Derudover kan man på visse undersider for MPG, MBD og MMD møde formularer, hvor man er nødsaget til at bruge musen for at krydse af i den checkboks, hvor man afgiver sit samtykke. Man kan dog bruge tastaturet til at navigere rundt i de øvrige felter i formularen.

Uforholdsmæssig stor byrde

  • Sprog
    Der er flere sider med engelsk tekst på den danske version af webstedet. På disse sider vil en skærmlæser tro, at indholdet er dansk, og derfor vil den forsøge at læse det op som om det var dansk tekst, hvilket kan blive svært at forstå. Dette forekommer hyppigst omkring navne på uddannelser og fag/kurser.

Ikke omfattet af loven

Intet at angive

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Vi foretager løbende test med Google Lighthouse accessibility tester samt Qualweb Web Accessibility Evaluator og Color Contrast Checker. Ligeledes vil der blive foretaget opfølgende og løbende manuelle tests af websitet efter lancering.

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen på mail webtilsyn@digst.dk eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.