Tilgængelighedserklæring

De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS) forpligter sig til at gøre webstedet https://dybgeotermi.geus.dk/ tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://dybgeotermi.geus.dk/?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS), hvis du oplever, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://dybgeotermi.geus.dk/

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har selv evalueret webstedet.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Vi har foretaget en manuel gennemgang af indholdet og anvendt hjælpeværktøjer som Webaim Wave, Qualweb, WP Accessibility Helper samt Oplæsningsværktøj til gennemgangen.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikke-tilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikke-tilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikke-tilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • PDF-filer
  Tidligere indhold, som ikke er i html-format, er ikke tilgængeliggjort. Vi har på dybgeotermi.geus.dk/ nogle PDF-filer, som rapporter, nyhedsbreve samt publikationer, som ikke er gjort tilgængelige, da de kun har en lille specialiseret læserskare. Hvis der er efterspørgsel fra brugerne, vil de blive tilgængeliggjort.
 • Dokumenter fra 3. part
  Dokumenter som er produceret af 3. part, og ikke er finansieret eller udviklet af GEUS. Der er typisk tale om præsentationer og øvrige bilag forbundet med møder.

Uforholdsmæssig stor byrde

 • Søgefunktion melder om "broken ARIA menu"
  Menuen melder om en såkaldt ”broken ARIA menu” på alle sider på dybdegeotermi.geus.dk. Vi er i dialog med bureauet Cludo, der udvikler en løsning, der sikrer, at det element, der refereres til, er til stede på siden og præsenterer en korrekt beskrivelse. Vi forventer at det bliver lavet i 3. kvartal af 2024.

Ikke omfattet af loven

 • Dokumenter der er lagt på websitet før den 23. sept. 2018
  Dokumenter der er lagt på dybgeotermi.geus.dk/før d. 23. september 2018 er ikke gjort tilgængelige medmindre de er vurderet som værende væsentlige for administrative processer.
 • Video og Audio
  Video og audio, som er offentliggjort før den 23. september 2020.

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

For at opretholde et højt niveau af tilgængelighed er vi opmærksomme på kravene i forbindelse med oprettelse af nyt indhold. Når vi opretter nye sider, gør vi indholdet tilgængeligt fra start. Vi anvender tilgængelighedsværktøjet WAVE webaim og Qualweb til at screene websitet og identificere fejl i overensstemmelse med Web Content Accessibility Guideline (WCAG). Vi arbejder med tilbagevendende opdateringsprocesser, hvor vi manuelt gennemgår websitet for uhensigtsmæssigheder, som de nævnte værktøjer ikke fanger (fx fejl i overskrifter). Desuden har vi planlagt at vi foretager en sikkerhedsopdatering af websitet til den seneste version af WordPress, plugins og af temaet Enfold, efterfulgt af en manuel test. Dette skal sikre at de systemtekniske krav lever op til loven om webtilgængelighed, som beskrevet af Wordpress.

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen på mail webtilsyn@digst.dk eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.