Tilgængelighedserklæring

Danmarks Meteorologiske Institut forpligter sig til at gøre webstedet https://www.dmi.dk tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikketilgængeligt indhold på https://www.dmi.dk?

Du kan kontakte Danmarks Meteorologiske Institut på was@dmi.dk, 39157500 , hvis du oplever ikketilgængeligt indhold på webstedet.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

  1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
  2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
  3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne a) Det offentlige organ har selv evalueret webstedet, b) Vurdering er foretaget af ekstern part og c) Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Har selv evalueret webstedet.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Ikketilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikketilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.


Ikketilgængeligt indhold inddeles jf. webtilgængelighedsloven i tre kategorier – og omhandler funktion eller indhold, der:

  1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
  2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde – dvs. hvis det kræver et uforholdsmæssigt stort stykke arbejde fra myndighedens side, og kun ganske få mennesker har gavn af det. Det kan fx være en rapport eller vejledning, der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
  3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

Alternativ tekst til billeder er identisk med linktekst
Den samme linktekst anvendes til flere links, som fører forskellige steder hen, jf WCAG 1.1.1
Linktekst bruges til flere forskellige destinationer
Den samme linktekst anvendes til flere links, som fører forskellige steder hen, jf WCAG 2.4.4
Beskrivelse af tekst felt er ikke synligt
Et indtastningsfelt mangler at have en synlig tekst, som beskriver formålet med feltet., jf 3.3.2. Dette forventes løst inden udgangen af 2019
Billede-link uden alternativ tekst
Billedet som linker, mangler en alternativ tekst, som beskriver formålet med linket, jf 2.4.4
Webside har flere titelelementer eller intet titelelement
Websider bør have en enkelt titel. Det er forkert ikke at give en webside en titel, og det er også forkert at give den flere titler, jf 2.4.2

Uforholdsmæssig stor byrde

Nyheder fra før 2018
Der er blevet overført mange nyheder af ældre årgang, da DMI skiftede hjemmesidedesign i februar 2019. Det vurderes, at nyhederne generelt har lille relevans og vi vurderer det som værende uforholdsmæssig stor byrde, når vi ser på nyhedernes besøgstal.

Funktion eller indhold, der ikke er omfattet af loven

Initiativer for at opnå en højere grad af tilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse: "Vi arbejder løbende med at forbedre webtilgængeligheden på dmi.dk. Vi vil fortsætte med at bruge resultaterne fra de automatiske programmer, der tjekker dmi.dk en gang om ugen. Det er også planlagt, at vi enten ved udgangen af 2019 eller i starten af 2020 får en konsulentvirksomhed til at gennemgå vores site for yderligere forbedrings muligheder"

Håndhævelse af webtilgængelighedsloven

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om lov om webtilgængelighed overholdes. Hvis du oplever, at et websted ikke lever op til kravene og ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du skrive til wa-tilsyn@digst.dk.