Tilgængelighedserklæring

Professionshøjskolen VIA University College forpligter sig til at gøre webstedet https://dinstudievej.dk/ tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikketilgængeligt indhold på https://dinstudievej.dk/?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Professionshøjskolen VIA University College, hvis du oplever, at der er ikketilgængeligt indhold på https://dinstudievej.dk/

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vurdering er foretaget af ekstern part.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Vi har haft en ekstern partner til at udarbejde analyse, derudover har vi anvendt Siteimproves Accessibility Tool

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikketilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikketilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikketilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • 1.3.1 Information og relationer
  Indhold er ikke inkluderet i landemærker. år du bruger HTML5 eller WAI-ARIA landmarks, er det best practice at inkludere alt indhold på siden i landmarks. På denne måde kan brugere af hjælpeteknologier benytte landmarks til at navigere rundt på siden uden af miste orienteringen med indholdet.
 • 1.3.1 Information og relationer
  Der kan ikke skelnes mellem landemærker. Denne side indeholder to eller flere HTML5 eller WAI-ARIA landmarks af den samme type, der ikke er blevet navngivet. Brugere kan muligvis ikke kende forskel, hvis det ikke bliver forklaret
 • 1.3.1 Information og relationer
  "Bold"-tag bruges til at formatere tekst. 'Bold'-tagget er blevet brugt til at fremhæve tekst.
 • 1.3.1 Information og relationer
  "i"-tag bruges til at formatere tekst. Kursiv-tagget ’i’ er blevet brugt til at fremhæve tekst.
 • 1.3.1 Information og relationer
  Etiket har ikke forbindelse til et formularkontrolelement. Tekst-etiketten (’label’) til formularelementet er ikke eksplicit tilknyttet noget, da den henviser til et element-ID, som ikke findes på siden.
 • 1.3.1 Information og relationer
  Der er ingen hovedoverskrift på siden. En hovedoverskrift (H1) hjælper brugeragenter såsom skærmlæsere og søgemaskiner til at kende sidens hovedtema.
 • 1.4.1 Anvendelse af farve
  Link kun vist med farve. Tilsyneladende er farve den eneste faktor, der kan bruges til at indikere links i tekstblokke. Hvis links i tekstblokke kun identificeres ved farve, skal farvekontrastforholdet mellem link-teksten og den omgivende tekst være mindst 3:1. Det er ikke tilfældet her. Desuden bør farve ikke være det eneste visuelle signal. Et yderligere visuelt signal kan være understregning af linket eller fremhævelse med fed skrift. Det gælder for links, der visuelt er en del af en tekstblok. Menupunkter osv. er ikke omfattet af dette.
 • 1.4.3 Kontrast (minimum)
  Farvekontrast er utilstrækkelig. Farven på tekst og farven på baggrunden står ikke i tilstrækkelig høj kontrast til hinanden.
 • 1.4.6 Kontrast udvidet
  Farvekontrast er utilstrækkelig. Farven på tekst og farven på baggrunden står ikke i tilstrækkelig høj kontrast til hinanden.
 • 2.4.7 Synligt fokus
  Fremhæv elementer. Med tastatur-navigation er det vigtigt, at komponenten i fokus kan blive identificeret visuelt. Hvis komponenten af en eller anden årsag ikke fremhæves, kan brugeren ikke være sikker på, hvilken komponent der er i fokus.
 • 2.4.10 Sektionsoverskrifter
  Der er ingen hovedoverskrift på siden. En hovedoverskrift (H1) hjælper brugeragenter såsom skærmlæsere og søgemaskiner til at kende sidens hovedtema.
 • 3.2.2 Ved input
  Knap mangler i formular. Siden indeholder en formular uden Send-knap.
 • 3.2.2 Ved input
  Knap mangler til drop-down menu. Drop down menuen (select box) har ikke nogen send-knap (submit).
 • 4.1.2 Navn, rolle, værdi
  Overflødig WAI-ARIA-attribut. Der er blevet brugt en WAI-ARIA-attribut, som har præcis samme funktion som det HTML-element, den er tilføjet til. WAI-ARIA-attributten er overflødig, da den ikke giver nogen yderligere information til brugeren. For landmarks har det tidligere været anbefalet, at man bruger HTML5 og WAI-ARIA landmarkroller sammen (f.eks. WAI-ARIA role="navigation" på HTML5 'nav'-elementer) for at maksimere understøttelsen, men med den udbredte understøttelse af HTML5 er dette ikke længere nødvendigt.

Uforholdsmæssig stor byrde

Ikke udfyldt

Ikke omfattet af loven

Ikke udfyldt

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Vi har løbende fokus på at forbedre webtilgængeligheden på samtlige af VIAs websites. For hvert enkelt site har vi udarbejdet en plan for at løse de tekniske issues, vi har derudover blandt vores redaktører et øget fokus på webtilgængelighed. Vi forventer at fejlene bliver udbedret i løbet af 2021.

Håndhævelse af webtilgængelighedsloven

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du forinden kontakte det offentlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Dette gør du via kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at det offentlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse via henvendelsesformularen.