Tilgængelighedserklæring

DOT - Din Offentlige Transport forpligter sig til at gøre webstedet https://dinoffentligetransport.dk tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://dinoffentligetransport.dk?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte DOT - Din Offentlige Transport , hvis du oplever, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://dinoffentligetransport.dk

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har selv evalueret webstedet.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: DOT har evalueret webstedet på baggrund af en automatiseret test fra Monsido.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikke-tilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikke-tilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikke-tilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Ikke-tekstbaseret indhold
  1.1.1: Der mangler alt-tekster på enkelte billeder, og flere alt-tekster er utilstrækkelige.
 • Tilpasset indhold
  1.3.1: Enkelte tabeller er ikke struktureret til optimal brugervenlighed for synshæmmede. Labels i formularer på buskøreplansiderne er mangelfulde.
 • Adskilleligt indhold
  1.4.3: Utilstrækkelig kontrast mellem tekst og baggrund. 1.4.4: Ikke-compliant anvendelse af italic tekstformattering.
 • Navigation
  2.4.4: Links i cookiedeklaration fra tredjepart mangler tekst. 2.4.6: Headers i cookiedeklaration fra tredjepart følger ikke WCAG konventioner.
 • Forudsigelighed
  3.2.4: Kontaktformular anvender liste til formattering af tekst.
 • Parsing
  4.1.1: Flere ID-attributter er ikke unikke.
 • Dokumenter
  Flere dokumenter mangler at blive tilgængelighedsoptimeret. Ingen af disse dokumenter er dog nødvendige for aktive administrative processer.
 • Video
  Hjemmesiden indlejrer video fra Youtube. Udover Youtube’s egen funktionalitet, har DOT foreløbigt ikke gjort en særlig indsats for at anvende undertekster eller synstolkning.

Uforholdsmæssig stor byrde

 • Ingen
  Ingen

Ikke omfattet af loven

 • Dokumenter lagt på websitet før 23. september 2018"
  Dokumenter lagt på websitet før d. 23. september er ikke gjort tilgængelige medmindre de er vurderet som værende væsentlige for administrative processer
 • Video publiceret før 23. september 2020
  Video, podcast og andre forudindspillede tidsafhængige medier skal som udgangspunkt overholde lovens krav til webtilgængelighed. Indhold af denne karakter er dog undtaget loven, hvis mediet er publiceret før 23. september 2020.

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

DOT iværksætter en række initiativer for at forbedre tilgængeligheden på dinoffentligetransport.dk: DOT forbedrer opfølgningen på den automatiske kontrol af tilgængelighed på hjemmesiden, og prioriterer i højere grad både redaktionelle og tekniske ressourcer til området. DOT stiller krav om AA-compliance for både egen funktionalitet og tredjepartsløsninger. Når det er nødvendigt, inddrager DOT ekspertkompetencer til indfrielse af AA-compliance særligt ved områder med høj kompleksitet, samt til evaluering og optimering af dokumenter.

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen gennem henvendelsesformularen eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.