Tilgængelighedserklæring

Danmarks Grundforskningsfond forpligter sig til at gøre webstedet https://dg.dk/ tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikketilgængeligt indhold på https://dg.dk/?

Du kan kontakte Danmarks Grundforskningsfond på , 21705690 https://dg.dk/om-fonden/organisation/kontakt/, hvis du oplever ikketilgængeligt indhold på webstedet.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

  1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
  2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
  3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne a) Det offentlige organ har selv evalueret webstedet, b) Vurdering er foretaget af ekstern part og c) Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vurdering er foretaget af ekstern part.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Ikketilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikketilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.


Ikketilgængeligt indhold inddeles jf. webtilgængelighedsloven i tre kategorier – og omhandler funktion eller indhold, der:

  1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
  2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde – dvs. hvis det kræver et uforholdsmæssigt stort stykke arbejde fra myndighedens side, og kun ganske få mennesker har gavn af det. Det kan fx være en rapport eller vejledning, der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
  3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

Ikke alle fotos har alternative tekster
Ikke alle fotos og billeder af diagrammer, som ikke er dekorative, har alt-tekster. Dette forventes løst med udgangen af 2019. (ikke-tekstbaseret indhold).
Beskrivende tekster mangler til grafer og diagrammer
Billeder af grafer og diagrammer mangler teksbaserede alternativer. Dette forventes løst med udgangen af 2019. (ikke-tekstbaseret indhold).
Ikke-tilgængelige PDF- og Word-filer kan forekomme
Enkelte steder på siden kan forekomme PDF-dokumenter og Word-filer, udgivet på siden efter 23. september 2018, der endnu ikke er gjort tilgængelige. Dette forventes løst med udgangen af 2019.
Links mangler synligt tastaturfokus
Tekstbaserede links har ikke synligt tastaturfokus. Dette forventes løst ultimo november 2019.

Uforholdsmæssig stor byrde

Funktion eller indhold, der ikke er omfattet af loven

Ældre publikationer er ikke tilgængelige
Dokumenter dateret før 23. september 2018 er ikke alle gjort korrekt tilgængelige (jf. Webtilgængelighedsloven § 1, stk. 5. pkt. 1). På forespørgsel kan tilgængelige versioner dog udarbejdes.
Ikke-tekstede videoer
Videoer skal være tekstede (WCAG 2.1 succeskriterium 1.2.4, men videoer offentliggjort inden 23. september 2020, er ikke nødvendigvis tekstede jf. webtilgængelighedslovens §1, stk. 5, pkt. 2.

Initiativer for at opnå en højere grad af tilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse: "DG har udarbejdet et regelsæt, som redaktører af websitet skal følge. Regelsættet skal sikre, at nuværende og fremtidige redaktører overholder tilgængelighedsloven, når der publiceres nyt indhold på sitet. DG planlægger derudover løbende (cirka en gang årligt) at få foretaget en vurdering af websitet for at sikre, at fonden lever op til kravene i WCAG 2.1. "

Håndhævelse af webtilgængelighedsloven

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om lov om webtilgængelighed overholdes. Hvis du oplever, at et websted ikke lever op til kravene og ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du skrive til wa-tilsyn@digst.dk.