Tilgængelighedserklæring

Danmarks Grundforskningsfond forpligter sig til at gøre webstedet https://dg.dk/ tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikketilgængeligt indhold på https://dg.dk/?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Danmarks Grundforskningsfond, hvis du oplever, at der er ikketilgængeligt indhold på https://dg.dk/

 • Telefon: 21 70 56 90
 • Kontaktfunktion: https://dg.dk/om-fonden/organisation/kontakt/

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vurdering er foretaget af ekstern part.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Konsulentbureauet DIVERSA har i perioden 1. -7. august 2019 gennemgået www.dg.dk i forhold til WCAG 2.1 og desuden afprøvet, hvor godt den i praksis fungerer, når der navigeres dels ved hjælp af tastatur, dels ved hjælp af et skærmlæserprogram. DIVERSA har testet www.dg.dk i browserne Firefox 68 og Chrome 76. Testene er gennemført vha. tilgængelighedsværktøjerne Siteimprove Accessibility, Text Spacing Bookmarklet, almindelig tastaturnavigation i browserne samt skærmlæserprogrammerne Jaws for Windows og VoiceOver for Mac.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikketilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikketilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikketilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Ikke-tilgængelige PDF- og Word-filer kan forekomme
  Enkelte steder på siden kan forekomme PDF-dokumenter og Word-filer, udgivet på siden efter 23. september 2018, der endnu ikke er gjort tilgængelige. Dette forventes løst i første kvartal af 2020.

Uforholdsmæssig stor byrde

Ikke udfyldt

Ikke omfattet af loven

 • Ældre publikationer er ikke tilgængelige
  Dokumenter dateret før 23. september 2018 er ikke alle gjort korrekt tilgængelige (jf. Webtilgængelighedsloven § 1, stk. 5. pkt. 1). På forespørgsel kan tilgængelige versioner dog udarbejdes.
 • Ikke-tekstede videoer
  Videoer skal være tekstede (WCAG 2.1 succeskriterium 1.2.4, men videoer offentliggjort inden 23. september 2020, er ikke nødvendigvis tekstede jf. webtilgængelighedslovens §1, stk. 5, pkt. 2.

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

DG har udarbejdet et regelsæt, som redaktører af websitet skal følge. Regelsættet skal sikre, at nuværende og fremtidige redaktører overholder tilgængelighedsloven, når der publiceres nyt indhold på sitet. DG planlægger derudover løbende (cirka en gang årligt) at få foretaget en vurdering af websitet for at sikre, at fonden lever op til kravene i WCAG 2.1.

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen gennem henvendelsesformularen eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.