Tilgængelighedserklæring

Aarhus Kommune forpligter sig til at gøre webstedet https://deltag.aarhus.dk tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikketilgængeligt indhold på https://deltag.aarhus.dk?

Du kan kontakte Aarhus Kommune på wcag@itkdev.dk, , hvis du oplever ikketilgængeligt indhold på webstedet.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

  1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
  2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
  3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne a) Det offentlige organ har selv evalueret webstedet, b) Vurdering er foretaget af ekstern part og c) Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Har selv evalueret webstedet.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Ikketilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikketilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.


Ikketilgængeligt indhold inddeles jf. webtilgængelighedsloven i tre kategorier – og omhandler funktion eller indhold, der:

  1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
  2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde – dvs. hvis det kræver et uforholdsmæssigt stort stykke arbejde fra myndighedens side, og kun ganske få mennesker har gavn af det. Det kan fx være en rapport eller vejledning, der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
  3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

Manglende label på dropdowns
Der mangler label på dropdown med sorteringsmuligheder på sider med listevisning, således disse kan identificeres af skærmlæsere.

Uforholdsmæssig stor byrde

PDF-dokumenter
PDF-dokumenter forekommer som høringsmateriale og består ikke til fulde valideringskriterierne.
PDF-dokumenter
PDF-dokumenter forekommer som høringssvar og består ikke til fulde valideringskriterierne. Dokumenterne genereres på baggrund af filer modtaget fra borgerne. Den tilgængelighedsmæssige kvalitet af disse kan derfor være svær at styre.

Funktion eller indhold, der ikke er omfattet af loven

Kortvisning
Kortvisning af lokalplanshøring anvendes ikke til brug i sitenavigationen. Det berørte område markeret på kortet fremgår desuden af høringsmaterialet.
Cookie widget
Tom heading forårsaget af 3. part Siteimprove-plugin

Initiativer for at opnå en højere grad af tilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse: "Emner der ikke overholder webtilgængelighedsloven forventes løst i 2019. For tilgængelighed på supplerende høringsmaterialer i form af PDF-dokumenter afventes intern proces i organisationen. "

Håndhævelse af webtilgængelighedsloven

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om lov om webtilgængelighed overholdes. Hvis du oplever, at et websted ikke lever op til kravene og ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du skrive til wa-tilsyn@digst.dk.