Tilgængelighedserklæring

Udenrigsministeriet forpligter sig til at gøre webstedet https://www.coronasmitte.dk tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://www.coronasmitte.dk?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Udenrigsministeriet, hvis du oplever, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://www.coronasmitte.dk

 • Kontaktfunktion: coronasmitte@um.dk kun vedr. webtilgængelighed/only for accessibility issues

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har selv evalueret webstedet.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Coronasmitte.dk er bygget på GoBasic CMS, som er udviklet efter de gældende webtilgængelighedsstandarder. Desuden er designet på siden udviklet efter de gældende tilgængelighedsstandarder. Siden tjekkes løbende vha. Siteimprove.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikke-tilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikke-tilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikke-tilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Dokumenter (PDF, Excel m.m.)
  Risikovurderinger og andre PDF’er fra andre myndigheder er ikke gjort webtilgængelige. Handouts og andre PDF’er udelukkende beregnet til tryk er ikke gjort webtilgængelige. Pjecer og andre PDF’er med indhold, hvor der er webtilgængelige alternativer på sitet, er ikke gjort webtilgængelige.
 • Video (stream)
  Videoer er ikke tekstet for webtilgængelighed, men er for størstedelens vedkommende tegnsprogstolket. Coronasmitte.dk tilbyder desuden et webtilgængeligt alternativ til indholdet i disse videoer igennem tekstbaseret opsummering, og adgang til materialer som danner grundlag for videoernes indhold.

Uforholdsmæssig stor byrde

 • Grafer og diagrammer i PDF'er
  PDF’er, der helt primært indeholder grafer og diagrammer, er ikke gjort webtilgængelige, da det vil være en uforholdsmæssigt stor byrde.

Ikke omfattet af loven

Ikke udfyldt

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

NKC, der administrerer coronasmitte.dk, har fået udviklet coronasmitte.dk af eksterne parter, med det formål at drive et fuldt tilgængeligt website. Skulle der opstå hidtil ukendte webtilgængelighedsproblemer, vil de blive udbedret i det omfang, det ikke er en uforholdsmæssig stor byrde, tidsmæssigt og økonomisk. NKC benytter løbende Siteimprove til at vurdere og analysere webtilgængelighed og rette op på fejl og mangler.

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen på mail webtilsyn@digst.dk eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.