Tilgængelighedserklæring

GENTOFTE KOMMUNE forpligter sig til at gøre webstedet https://camillehusene.dk/ tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://camillehusene.dk/?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte GENTOFTE KOMMUNE, hvis du oplever, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://camillehusene.dk/

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har anvendt anden metode.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Leverandøren har foretaget test

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikke-tilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikke-tilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikke-tilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Kontrast
  Der er flere steder, hvor hjemmesiden ikke overholder WCAG-kravet vedrørende kontrastforhold (1.4.3). Det vil sige, at brugere kan opleve, at det er svært at læse indhold på siden.
 • Knapper
  Der findes knapper, som ikke overholder WCAG-kravet om navn, rolle og værdi (4.1.2), da knapperne er tomme. Det vil sige, at brugere, der anvender skærmlæsere, kan have svært ved at gennemskue knappernes formål.
 • Overskrifter
  Der er steder, hvor hjemmesiden ikke overholder krav om struktureret information (1.8). Det skyldes, at der er tekst på hjemmesiden, som er stylet som overskrifter, men ikke fungerer som reelle overskrifter. Det kan betyde, at der kan opstå forvirring omkring, hvordan information på siden er organiseret.
 • Tekststørrelser
  Der er steder, hvor teksten ikke overholder WCAG-krav om tekststørrelser (1.19). Det vil sige, det kan være svært for brugere at læse dele af indholdet.
 • Alternative tekster
  Der findes steder, hvor kravet om alternative tekster på billeder ikke overholdes, da de genbruges (1.1.1.). Det vil sige, at det kan være svært for brugere med skærmlæsere at gennemskue, om det fx er en autogeneret alternativ tekst eller om den rent faktisk beskriver billedet.
 • Genbrug af links
  Der findes steder, hvor links fører til samme side fx til kontaktside (3.2.3) Det betyder fx, at brugere med skærmlæsere vil få vist samme link flere gange.
 • Videoer
  Der findes videoer, som ikke overholder WCAG-krav om undertekster eller et tekstligt alternativ (1.2.2). Det vil sige, at brugere med nedsat hørelse ikke har adgang til videoens indhold på lige fod med andre brugere.

Uforholdsmæssig stor byrde

Intet at angive

Ikke omfattet af loven

Intet at angive

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Planlægger at flyttet sitet til en tilgængelig løsning i løbet af 2024

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen på mail webtilsyn@digst.dk eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.