Tilgængelighedserklæring

Børnerådet forpligter sig til at gøre webstedet https://www.boerneportalen.dk/ tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikketilgængeligt indhold på https://www.boerneportalen.dk/?

Du kan kontakte Børnerådet på mac@brd.dk, 33783305 https://www.boerneportalen.dk/om-boerneportalen/ , hvis du oplever ikketilgængeligt indhold på webstedet.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

  1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
  2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
  3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne a) Det offentlige organ har selv evalueret webstedet, b) Vurdering er foretaget af ekstern part og c) Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Har selv evalueret webstedet.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Ikketilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikketilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.


Ikketilgængeligt indhold inddeles jf. webtilgængelighedsloven i tre kategorier – og omhandler funktion eller indhold, der:

  1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
  2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde – dvs. hvis det kræver et uforholdsmæssigt stort stykke arbejde fra myndighedens side, og kun ganske få mennesker har gavn af det. Det kan fx være en rapport eller vejledning, der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
  3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

Manglende overskrifter
På nogle sider er overskriften kodet som et billede og kan derfor ikke læses af en skærmlæser. Fejlen skal rettes af vores webudvikler, og vi forventer at problemet er løst i løbet af 2020.
Kontrast ikke tilstrækkelig
Kontrasten mellem tekstfarve og baggrundsfarve er ikke tilstrækkelig. Fejlen skal rettes af vores webudvikler, og vi forventer at problemet er løst i løbet af 2020.
Billeder uden alt-attribut
I nogle tilfælde mangler billeder alt-attribut. Fejlen skal rettes af vores webudvikler, og vi forventer at problemet er løst i løbet af 2020.
Sprog på siden
Den automatiserede test viser, at sprog på siden ikke er indstillet. Vi erfarer dog imidlertid, at sproget er indstillet i selve CMS-systemet.
Element ID er ikke unikt
I få tilfælde er element ID ikke unikt. Vi er i gang med at skabe overblik over, hvilken betydning dette har for webtilgængeligheden.
Formelement mangler tekst i etiket
I få tilfælde mangler formelement tekst i etiket. Vi er i gang med at skabe overblik over, hvilken betydning dette har for webtilgængeligheden.

Uforholdsmæssig stor byrde

Funktion eller indhold, der ikke er omfattet af loven

Videoer mangler tekstning
Enkelte videoer mangler tekstning, men da disse er offentliggjort inden den 23. sept. 2020, finder loven ikke anvendelse på dette indhold jf. webtilgængelighedslovens §1, stk. 5, pkt. 2
PDF'er ikke tilgængelige
PDF-filer på sitet er ikke tilgængelige, men da disse oprindeligt er offentliggjort inden den 23. sept. 2018, finder loven ikke anvendelse på dette indhold jf. webtilgængelighedslovens §1, stk. 5, pkt. 1

Initiativer for at opnå en højere grad af tilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse: "Vi er meget opmærksomme på tilgængelighed, når vi redigerer og opretter nyt indhold på websitet. Vi er i løbende kontakt med vores webudvikler om at gøre sitet mere tilgængeligt og udbedre fejl og mangler."

Håndhævelse af webtilgængelighedsloven

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om lov om webtilgængelighed overholdes. Hvis du oplever, at et websted ikke lever op til kravene og ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du skrive til wa-tilsyn@digst.dk.