Tilgængelighedserklæring

Kriminalforsorgen forpligter sig til at gøre webstedet https://blivfaengselsbetjent.dk/ tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikketilgængeligt indhold på https://blivfaengselsbetjent.dk/?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Kriminalforsorgen, hvis du oplever, at der er ikketilgængeligt indhold på https://blivfaengselsbetjent.dk/

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vurdering er foretaget af ekstern part.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikketilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikketilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikketilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • 3 partstjenester
  Forskellige steder på websitet forekommer der elementer, såsom kort og formular. Disse er leveret af 3. parts tjenester, hvorfor kriminalforsorgen ikke kan sikre tilstrækkelig webtilgængelighed hertil. Det drejer sig specifikt om Google Maps og Cookie Information.
 • Videoer uden undertekster
  Langt hovedparten af videomaterialet er tekstet, men der figurerer enkelte videoer uden undertekster (F.eks. på https://blivfaengselsbetjent.dk/se-film/). Dette bliver revideret i en kommende tid.
 • iFrame styling i HTML
  Der forekommer embeddede videoer og andet indhold indsat med iframes. Disse er stylet i html, selvom det bør ligge i CSS, men der er ikke teknisk mulighed for at ændre på dette.
 • Tabulatornavigation
  På forsiden har vi for nyligt implementeret en pauseknap, så man kan stoppe videoen der autoplayer. Dog mangler den at kunne tilgås med tabulator. Dette ændres i forbindelse med et ny forside, som vores webbereau udvikler i den nærmeste fremtid. ""Kontakt os"" og ""ansøg nu"" modals har samme problematik. På https://blivfaengselsbetjent.dk/faengselsbetjent/om-uddannelsen/ er der videoer, som ikke kan tilgås med tab funktionen. ""Få mere information på mail"" er ikke muligt at tilgå med tabfunktionen På https://blivfaengselsbetjent.dk/ansoegning-og-optagelse/ er videoen ikke tilgængelig ved tabfunktionen.
 • Skip to main content
  Der mangler en "gå til main content" tab funktion. Dette vil blive tilføjet ved næste opdatering af websitet.
 • Fokus på dots
  Dots i bunden af https://blivfaengselsbetjent.dk/faengselsbetjent/om-uddannelsen/ er ikke i fokus visuelt, når man benytter tabulator.
 • Podcast mangler transcript
  Podcasts mangler transcript. Dette vil blive revideret i den nærmeste fremtid.

Uforholdsmæssig stor byrde

 • Kontrast minimum
  Der er enkelte steder på sitet, hvor vi stadig anvender en lys grå farve til sekundær links. Vi arbejder på opdatering af farveskema.

Ikke omfattet af loven

Ikke udfyldt

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Der foreligger en handleplan med en prioriteret rækkefølge af de sidste justeringer på sitet.

Håndhævelse af webtilgængelighedsloven

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du forinden kontakte det offentlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Dette gør du via kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at det offentlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse via henvendelsesformularen.