Tilgængelighedserklæring

Hillerød kommune forpligter sig til at gøre webstedet https://www.basen-hillerod.dk tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikketilgængeligt indhold på https://www.basen-hillerod.dk?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Hillerød kommune, hvis du oplever, at der er ikketilgængeligt indhold på https://www.basen-hillerod.dk

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har selv evalueret webstedet.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Kommunens webtilgængelighedskonsulent har ved hjælp af SiteImproves Accessibility Checker analyseret siden for fejl.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikketilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikketilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikketilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Billeder
  Mange af sidens billeder har ikke alternativ tekst. Lederen af Basen er opmærksom på problemet og er i gang med at udbedre fejlen.
 • Navigering
  Det er i øjeblikket ikke muligt at navigere rundt på siden ved hjælp af keyboard. Lederen af Basen er opmærksom på problemet og er i gang med at udbedre fejlen i samarbejde med udbyderen.
 • Links
  Links har ikke allesammen de nødvendige sigende beskrivelser. Samtidig er der flere steder udfordringer med kontrastfarverne ift. den omkringliggende tekst. Lederen af Basen er opmærksom på problemet og er i gang med at udbedre fejlen.
 • Dokumenter
  Ikke alle dokumenter er gjort tilgængelige. Lederen af Basen er opmærksom på problemet og er i gang med at udbedre fejlen.
 • Tekst på billeder
  Der er flere billeder med tekst på. Lederen af Basen er opmærksom på problemet og er i gang med at slette disse billeder.
 • Kontrast
  Flere steder er kontrasten mellem tekst og baggrund ikke tilstrækkelig. Lederen af Basen er opmærksom på problemet og er i gang med at udbedre fejlen.

Uforholdsmæssig stor byrde

 • HTML
  Flere steder er HTML blevet benyttet til at style indhold i stedet for CSS. Lederen af Basen er opmærksom på problemet, men da vi forventer at rykke over på kommunens nye løsning i løbet af 2021, vurderer vi at dette vil være en uforholdsvis stor byrde at løfte på nuværende tidspunkt.

Ikke omfattet af loven

 • Dokumenter lagt på websitet før 23/9/18
  Dokumenter lagt på websitet før d. 23. september er ikke gjort tilgængelige medmindre de er vurderet som værende væsentlige for administrative processer
 • Videoer lagt på webstedet før 23/9/20
  Videoer lagt online før d. 23/9/20 er ikke gjort tilgængelige, da dette ikke er en del af lovgivningen.

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Kommunens webtilgængelighedskonsulent er i løbende kommunikation med Basen, for at få udbedret fejl. Derudover arbejdes der på at Basen kan komme over på kommunens nye web-løsning i 2021, hvilket vil sikre at den tekniske del lever op til kravene.

Håndhævelse af webtilgængelighedsloven

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du forinden kontakte det offentlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Dette gør du via kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at det offentlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse via henvendelsesformularen.