Tilgængelighedserklæring

Esbjerg Kommune forpligter sig til at gøre webstedet https://børnepasning.esbjerg.dk/ tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://børnepasning.esbjerg.dk/?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Esbjerg Kommune, hvis du oplever, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://børnepasning.esbjerg.dk/

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har selv evalueret webstedet.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Automatiseret testværktøj (SiteImprove)

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikke-tilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikke-tilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikke-tilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Kodemæssige elementer
  Der er desværre nogle kodemæssige fejl på sitet, som vores leverandør skal udbedre. Vi forventer at dette bringes i orden i løbet af 2022.
 • Indholdsmæssige elementer
  Der opstår fra tid til anden enkelte indholdsmæssige elementer, som ikke er sat korrekt op af webredaktøren. Disse fejl rettes løbende og udbedres altid hurtigst muligt.
 • Tilsyns- og legepladsrapporter
  Legepladsrapporter udarbejdes på baggrund af en årlig kontrol af daginstitutioners legepladser. Disse skal offentliggøres på institutionernes hjemmeside. Skabelonen hertil udarbejdes af en ekstern organisation og er endnu ikke webtilgængelig. Vi er i dialog med dem om en webtilgængelig skabelon til legepladsrapporter.
 • Førstehjælpsbevis
  Det er blevet besluttet i Esbjerg Kommune, at daginstitutioner skal gennemføre og bestå årlige førstehjælpskurser. Resultaterne heraf offentliggøres i form af et førstehjælpsbevis på institutionens hjemmeside. Det er Red Mit Barn der udarbejder førstehjælpsbeviset, som ikke er webtilgængeligt. Vi er i dialog med dem om et webtilgængeligt førstehjælpsbevis.
 • Den styrkede pædagogiske læreplan
  Skabelonen til den styrkede pædagogiske læreplan og evalueringen heraf udarbejdes af Børne- og Undervisningsministeriet som ikke webtilgængelig. Dvs. at figurer og billeder mangler alternativ tekst og overskrifter mangler korrekt typografi. Børn & Kultur skal gøre brug af skabelonen fra Børne- og Undervisningsministeriet. Kontakt os hvis en læreplan ønskes webtilgængelig.

Uforholdsmæssig stor byrde

Ikke udfyldt

Ikke omfattet af loven

 • Dokumenter lagt på websitet før 23. september 2018
  Dokumenter publiceret før den 23. september 2018, som ikke er en del af aktive administrative processer.

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Vi uddanner løbende webredaktører og er derudover i løbende dialog med vores tekniske leverandører.

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen på mail webtilsyn@digst.dk eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.