Tilgængelighedserklæring

Skive kommune forpligter sig til at gøre webstedet https://www.børnekulturnatten.dk tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://www.børnekulturnatten.dk?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Skive kommune, hvis du oplever, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://www.børnekulturnatten.dk

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har selv evalueret webstedet.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Automatiseret test

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikke-tilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikke-tilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikke-tilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Manglende alt-tekster på billeder og billedlinks
  Nogle steder mangler der alt-tekster på billeder og links. Vi retter dette efterhånden som vi opdaterer hjemmesiden med nye billeder og links.

Uforholdsmæssig stor byrde

Ikke udfyldt

Ikke omfattet af loven

 • Kort og GIS
  Vi anvender et interaktivt GIS-kort som et led i formidlingen af Børnekulturnatten på hjemmesiden. Et kort kan ikke gøres tilgængeligt, men vi er opmærksomme på, at kortet ikke står alene. Kortets indhold kan således også findes i "listeform" som er tilgængeligt på websiden. Vi oplyser dertil om, at der forefindes et kort i fysisk tryk - samt at der via tekst orienteres om det område, kortet giver et visuelt overblik over. Desuden er der på hjemmesiden angivet kontaktoplysninger på en kommunal medarbejder, som står til rådighed ved behov for oplæsning eller nærmere informationer, som kan opstå på baggrund af GIS-kortet og som ikke dækkes tilstrækkeligt af tekst.

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Vi arbejder løbende med at øge tilgængeligheden på webstedet. Dette omfatter kontinuerlig opfølgning og forbedring af sitet gennem brug af hjælpesystemer som f.eks. siteimprove. Dertil har vi løbende dialog med billed- og tekstleverandørerne. Skive Kommune har dertil en løbende dialog med leverandører af ESDH-system og 3. parts produkter hjemmeside, samt CMS-leverandøren. Vi har købt en digital løsning til dokumentskabeloner og kontrol af WCAG-elementer i O365.

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen på mail webtilsyn@digst.dk eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.