Tilgængelighedserklæring

Arbejdsmarkedets Tillægspension forpligter sig til at gøre webstedet https://www.atp.dk tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikketilgængeligt indhold på https://www.atp.dk?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Arbejdsmarkedets Tillægspension, hvis du oplever, at der er ikketilgængeligt indhold på https://www.atp.dk

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vurdering er foretaget af ekstern part.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser:

Ikketilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikketilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikketilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Kontrast på visse billeder
  Generelt overholder billederne på atp.dk kravene til kontrast, men evalueringen fandt, at der var nogle billeder med kontrastproblemer (WCAG 2.1, succeskriterium 1.4.3). For detaljer se evalueringsrapporten. Disse forventes løst medio 2020.
 • Kontrast på søgeikon på en enkelt webside
  På siden www.atp.dk/vores-opgaver er der et baggrundsbillede. Med det valgte baggrundsbillede er kontrasten på søgeikonet ikke tilstrækkelig, når man scoller helt op på siden (WCAG 2.1, succeskriterium 1.4.11). For detaljer se evalueringsrapporten. Dette forventes løst medio 2020.
 • Skjult linkknap i søgefunktion
  Det ser ud til, at der er en skjult knap/link uden tekst i paginatoren (dvs. vis side 1, 2, 3 osv.) under søgeresultaterne (WCAG 2.1, succeskriterium 2.4.4). Det giver en fejl i WAVE-værktøjet. For detaljer se evalueringsrapporten. Dette forventes løst medio 2020.
 • Fokusring om søgeknap mangler
  På søgesiden mangler der en fokusrring rundt om søgeknappen (WCAG 2.1, succeskriterium 2.4.7). For detaljer se evalueringsrapporten. Dette forventes løst medio 2020.

Uforholdsmæssig stor byrde

 • PDF'er er ikke opmærket korrekt
  PDF'er er ikke opmærket korrekt. Der ligger PDF'er i form af nyhedsbreve, pressemeddelelser, års-, halvårs- og kvartalsrapporter, rapporter om samfundsansvar og lignende. Pressemeddelelser findes dog i en webudgave, som overholder krav til webtilgængelighed. PDF'er vil være for omkostningstunge at tilgængeliggøre ift. PDF'ernes aktualitet, og ift. at de ikke er nødvendige for aktive administrative processer.
 • Kodens validitet
  Parsing-fejl, hvor W3's validatorværktøj angiver, at der er fejl i koden (WCAG 2.1, succeskriterium 4.1.1). For detaljer se evalueringsrapporten. Fejlen forventes ikke at give nogen udfordringer for fx brugere med skærmlæsere. Fejlen kan løses af udviklerne, men der er ret mange afhængigheder, vil det tage en del tid, og da det ikke ser ud til at betyde noget for slutbrugerne, venter vi med at gøre noget, da det vil være uforholdsmæssigt omkostningstungt.

Ikke omfattet af loven

Ikke udfyldt

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

ATP's grafiker, der udarbejder størstedelen af de PDF'er, der ligger på www.atp.dk, skal på kursus i at producere webtilgængelige PDF'er, så PDF'er fremadrettet vil være webtilgængelige. Vi forventer, at PDF'er vil være webtilgængelige fra efteråret 2020.

Håndhævelse af webtilgængelighedsloven

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du forinden kontakte det offentlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Dette gør du via kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at det offentlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse via henvendelsesformularen.