Tilgængelighedserklæring

Region Hovedstaden forpligter sig til at gøre webstedet https://www.amagerhospital.dk/ tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikketilgængeligt indhold på https://www.amagerhospital.dk/?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Region Hovedstaden, hvis du oplever, at der er ikketilgængeligt indhold på https://www.amagerhospital.dk/

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har selv evalueret webstedet.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: gennemgang

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikketilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikketilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikketilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Patientinformation i pdf
  Det system, vi bruger til at lave patientinformation i pdf-filer, kan ikke levere dem i et tilgængeligt format. Vi har i Region Hovedstaden et nyt system på vej, der vil leve op til kravene - vi forventer det vil gå i luften løbet af 2021.
 • Jobsøgning: Ansøgningsformularen lever ikke op til tilgængelighedskravene
  Det system vi anvender til at håndtere jobsøgning i Region Hovedstaden, lever ikke op til kravene. Vi er i dialog med leverandøren om at få optimeret systemet.
 • Billeder
  Jobsøgning: Ansøgningsformularen lever ikke op til tilgængelighedskravene
 • Pdf-filer
  Det er ikke alle pdf-filer på hjemmesiden, der lever op til tilgængelighedskravene. I løbet af 2021 vil dokumenterne enten blive optimeret, så de lever op til tilgængelighedskravene eller slettet.
 • Tabeller
  Det er ikke alle steder, at vi har arbejdet med tabeller, så de lever op til kravene om tilgængelighed. Det får vi gjort i løbet af 2021.
 • Videoer/film
  Der er få videoer, der er blevet tekstet eller beskrevet. Det får vi gjort i løbet af 2021. Kravet om et beskrivende lydspor kan vi i Region Hovedstaden ikke overholde, da den tekniske løsning, vi anvender til videoer ikke er på plads endnu. Vi er i dialog med leverandøren om at få optimeret systemet.

Uforholdsmæssig stor byrde

Ikke udfyldt

Ikke omfattet af loven

 • Ældre pdf'er
  Vi har forskellige pdf'er, der er offentliggjort før 23/9 2018, liggende på hjemmesiden, der ikke lever op til kravene om tilgængelighed. Hvis du støder på en pdf-fil, du er forhindret i at kunne læse, så tag kontakt til redaktøren – du finder kontaktformularen ved at klikke på redaktørnavnet sidst på alle vores indholdssider.

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Ingen beskrivelse

Håndhævelse af webtilgængelighedsloven

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du forinden kontakte det offentlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Dette gør du via kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at det offentlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse via henvendelsesformularen.