Tilgængelighedserklæring

Allerød Gymnasium forpligter sig til at gøre webstedet https://allerodgymnasium.dk/ tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://allerodgymnasium.dk/?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Allerød Gymnasium, hvis du oplever, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://allerodgymnasium.dk/

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vurdering er foretaget af ekstern part.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Vi anvender Siteimprove til at screene for tilgængelighed (fx et billede uden alt-tekst eller en side uden titel). Derudover gennemgås websitet jævnligt manuelt for at tjekke for uhensigtsmæssigheder, som Siteimprove ikke fanger.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikke-tilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikke-tilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikke-tilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • 1. Bestyrelsen
  Alle dagsordener og referater som er nyere end 23. september 2018 er i gang med at blive gjort tilgængelige. (https://allerodgymnasium.dk/bestyrelsen/)
 • 2. Evaluering
  De dokumenter, som er nyere end 23. september 2018 er i gang med at blive gjort tilgængelige. (https://allerodgymnasium.dk/evaluering/)
 • 3. Håndbog og dens undersider
  De dokumenter, som er nyere end 23. september 2018 er i gang med at blive gjort tilgængelige. (https://allerodgymnasium.dk/handbog/)

Uforholdsmæssig stor byrde

 • 1. Ferie- og årskalender
  Den komplette årskalender på siden "Årskalender" er ikke gjort tilgængelig. I stedet ligger der et uddrag med de vigtigste informationer tilgængeligt på samme side. (https://allerodgymnasium.dk/handbog/ferie-og-arskalender/)
 • 2. Skriveguide og dens undersider
  I hjemmesidens "Skriveguide" og dens undersider forekommer links til dokumenter, som ikke er tilgængelige, fordi de enten er skrevet af elever (eksempler på gode opgaver), fordi der er tale om indscannede dokumenter fra lærebøger og lignende. Derudover forekommer der enkelte billeder af modeller, tabeller og grafer, som ikke er beskrevet med alt tekst. Disse elementer er ikke gjort tilgængelige efter en vurdering af sidernes besøgstal. (https://allerodgymnasium.dk/skriveguide/)
 • 3. Installationsfiler og manualer
  På siden "Installationsfiler og manualer" findes der installationsmanualer i form af video og PDF-dokumenter, som ikke er tilgængelige. Disse er ikke gjort tilgængelige efter en vurdering af sidernes besøgstal. (https://allerodgymnasium.dk/it-info/installation/)

Ikke omfattet af loven

 • 1. Dokumenter
  1. Dokumenter lagt på websitet før den 23. september 2018 er ikke gjort tilgængelige medmindre de er vurderet som værende væsentlige for administrative processer.
 • 2. videoer
  2. Videoer lagt på websitet før 23. september 2018 er ikke gjort tilgængelige.

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Vi forsætter med at anvende Siteimprove til at screene for tilgængelighed (fx et billede uden alt-tekst eller en side uden titel). Derudover gennemgås websitet jævnligt manuelt for at tjekke for uhensigtsmæssigheder, som Siteimprove ikke fanger (fx hvis en overskrift er lavet med fed tekst i stedet for CMS'ets overskriftsfunktion). Endvidere arbejdes løbende på at minimere brugen af dokumenter på websitet og i stedet bygge informationen som html på sitet. Så i stedet for at linke til en PDF- eller Word-fil tilstræbes at tekstens indhold skrives ind på hjemmesiden. Fremadrettet tilføjes alt tekster til alle nyhedsbilleder, fotos af ansatte samt fotos der tjener et beskrivende formål. Overskrifter defineres ved hjælp af CMS’ets overskriftsfunktion. Der tilstræbes konsistent brug af overskrifter, således at brugere af skærmlæsere kan danne sig et overblik over teksten. Kontrasten er øget på hjemmesiden både i brødtekst, på knapper, i overskrifter, i menuer m.m. Det vil også gælde fremadrettet. Skolens fremtidige videopræsentationer fremstilles med undertekster. Softwaren”adgang med tegn” (http://adgangmedtegn.dk) er installeret og kan slås til og fra nederste på sitet. (https://allerodgymnasium.dk/) Der arbejdes på at rette op på de beskrevne webtilgængelighedsproblemer. Bestyrelsens dagsordener og referater fra den 23. september 2018 og frem gøres webtilgængelige. Desuden tilstræbes det at fremtidige elevafleveringer, der anvendes som eksempler i skriveguiden, kan præsenteres i en webtilgængelig udgave.

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen gennem henvendelsesformularen eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.